logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...

Aanleggen van een netwerkkabel makkelijk gemaakt met deze tool

Het is belangrijk dat je een aantal stappen goed uitvoert als je een nieuwe internetconnectie wilt aanleggen in je huis. Je hebt hier niet per se een gespecialiseerd bedrijf voor nodig, dus het is zeker mogelijk om zelf een netwerkkabel aan te leggen. Het is belangrijk om een aantal nodige tools in huis te halen, voordat je gaat beginnen met het aanleggen van een nieuwe netwerkkabel. Je kunt de handelingen op deze manier juist uitvoeren. Dat is wel zo fijn.

Let op de juiste volgorde
Je legt een nieuwe netwerkkabel aan als je er een moet vervangen, of als er in huis nog geen internet connectie bestaat. Je kunt zo’n kabel tegenwoordig goed wegwerken. Je moet de aderen van de kabel op de juiste volgorde leggen om de boel te laten werken. Deze volgorde heeft dan ook een naam, namelijk de utp volgorde. Door de verschillende kleuren van de aderen is dit gemakkelijk na te doen. Je kunt de aderen door middel van een lsa tang een voor een in een lsa strook drukken.

Je kunt het zelf doen
Door een lsa punuch down tool te gebruiken, is het aandrukken heel gemakkelijk. Wist je dat deze tool ook gelijk de aderen op de juiste lengte afsnijdt? Dit is dus zeker een groot voordeel, omdat je dit dan niet nog later zelf moet doen. Als je het erg leuk vind om zaken zelf uit te voeren in huis, dan is dit zeker een klusje dat je kunt leren. Dus wees gerust, ook jij kunt een netwerkkabel aanleggen in je huisje in ‘s-Gravendeel. Steeds vaker zie je dat een netwerkkabel heel mooi wordt weggewerkt. Want wie vind het nou mooi om deze kabels door huis te hebben hangen? Je kunt zo’n netwerkkabel bijvoorbeeld verwerken in de vloer, achter een wand en zelfs in het plafond.