VV 's-Gravendeel gelijkspel tegen Rockanje

12 februari 2018 door de redactie

Het is ’s-Gravendeel nog niet gelukt om in 2018 winst te pakken in competitieverband. Het zag er wel voortvarend uit in het begin. Al na vijf minuten spelen was het Danilo Alkema die na een vloeiende aanval via de rechterkant de 1-0 voorsprong op het scorebord zette. Dat smaakte naar meer.

De aanvallende bedoelingen waren duidelijk. Bob Krens zag zijn harde uithaal naast gaan en een dwarrelschot van Maurits Kuiper werd ternauwernood door doelman René van der Meiden gekeerd. Door de aanvallende impulsen bij ´s-Gravendeel kon Rockanje mondjesmaat uitbreken. Zo’n uitbraak was na dertien minuten wel effectief. Wat onachtzaamheid bij ’s-Gravendeel en een vleugje buitenspel zorgde er wel voor dat Richard Zebregs de gelijkmaker binnenwerkte.

’s-Gravendeel kon niet anders doen dan ervoor gaan om weer op voorsprong te komen. Maar het stug verdedigende Rockanje kon goed stand houden. En kon zelfs een aantal keren gevaarlijk bij het ’s-Gravendeelse doel komen. Met de 1-1 stand werden de kleedkamers opgezocht.

Met een extra aanvaller bij ’s-Gravendeel, Simon Brand verving Maurits Kuiper, werd getracht om de verdediging van Rockanje te doorbreken. Het lukte niet, vele pogingen werden teniet gedaan.
’s-Gravendeel had ook nog de pech dat tot driemaal toe de paal in de weg stond. Eerst was het kort na rust Junior Calmera die de paal trof en tien minuten daarna Danilo Alkema. Alsof het zo moest zijn, was het nu de eer aan Bob Krens, die met precisie de paal op zijn weg trof. De bal die na terugkaatsen via de paal weer ingebracht werd, werd door Luc Rozendaal naast gekopt.

’s-Gravendeel deed er  van alles aan om de ban te breken. Maar de aanvallende acties hadden geen succes. Ook Colin Reening was niet succesvol nadat hij alleen op doelman Van der Meiden afstormde. Een ultieme poging van Junior Calmera ging over. Er werd dan ook niet meer gescoord en het bleef na negentig minuten met wat tijdrekkingstijd 1-1. Een teleurstellende uitslag voor ’s-Gravendeel.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Rozenburg. Aanvang 14.30 uur.