logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem ''s-Gravendeel wint oefenpotje'
21jan 2018

's-Gravendeel wint oefenpotje

’s-Gravendeel behaalde de winst (3-2) in het oefenpartijtje, in een aantrekkelijk duel, tegen DVV ’09.

De door John Kleijn, oud-trainer van ’s-Gravendeel, getrainde ploeg uit Dirksland startte aanvankelijk aanvallend en kreeg zeker in de beginfase wat mogelijkheden. De ’s-Gravendeelse verdediging kon de aanvallende impulsen van DVV ’09 goed afslaan. Gaandeweg kroop ’s-Gravendeel uit de schulp en creëerde zo ook enkele kansen. Zo was het Junior Calmera die zijn inzet gekeerd worden door Dirklandse doelman.

Even daarna redde de doelman weer knap door een vrije trap van Luc Rozendaal uit zijn doel te ranselen. Maar vlak voor het rustsignaal van arbiter Ad Koremans viel  wel de 0-1. Hij kende een vrije schop toe net buiten de zestien aan de linkerflank voor DVV ’09. Glenn Melissant nam de verantwoordelijkheid om deze te nemen. En met een fraaie boog verdween de bal in de bovenhoek achter Ricardo Bakker.

Na de theepauze drukte ’s-Gravendeel wat nadrukkelijker door. Na acht minuten spelen kwam de 1-1 dan ook tot stand. Danilo Alkema werd knap door Jorrit van Driel aangespeeld. Alkema pingelde door, en de doelman van DVV ‘09 kon in eerste instantie redding brengen. De terugspringende bal was een prooi voor Youri Ton die de gelijkmaker aantekende.

Enkele momenten later was het wederom Danilo Alkema die trefzeker kon zijn. Via Job van der Vorm kwam de bal bij Youri Ton, die op zijn beurt Alkema vrij zag staan. De paal stond de inzet van Alkema in de weg. Toch kwam ’s-Gravendeel op de 2-1 voorsprong. Danilo Alkema bediende Junior Calmera en hij zette ’s-Gravendeel op voorsprong.

In de zelfde minuut kwam DVV ’09 weer gelijk via Jurgen van Bergen. Maar ook weer niet lang hierna kwam ’s-Gravendeel weer op voorsprong. Nu waren de zaken omgedraaid. Was het eerst Alkema die Calmera liet scoren, nu was het Calmera die Alkema bediende en zodoende zijn tweede treffer kon aantekenen.

Volgende week zaterdag de Binnenmaas clash tussen ’s-Gravendeel en FC Binnenmaas. Aanvang op Sportpark de Trekdam is 14.30 uur

Na de wedstrijd een optreden van de Dordtse zanger entertainer Danny Ebbers.

Opstelling ’s-Gravendeel:
Ricardo Bakker (Bob van Jaarsveld), Reinier Toes, John v/d Broek, Luc Rozendaal, Wesley de Sterke (35ste Job van der Vorm)(84 ste Merijn Kuiper), Leon de Jong, Junior Calmera, Jorrit van Driel (86ste Ayhan Qasimov), Youri Ton, Danilo Alkema, Maurits Kuiper

Arbiter: A. Koremans uit Oudenbosch.

Scoreverloop:
41ste 0-1 Glenn Melissant
53ste 1-1 Youri Ton
64ste 2-1 Junior Calmera
65ste 2-2 Jurgen van Bergen
68ste 3-2 Danilo Alkema



Deel dit bericht met je vrienden!