Negental 's-Gravendeel houdt Rijnmond HS op 2-2

03 december 2017 door de redactie

Ruim een half uur moest ’s-Gravendeel het met negen man opnemen tegen Rijnmond HS. Reinier Toes en Jorrit van Driel (2 maal geel) moesten voortijdig het veld verlaten.
De intenties waren duidelijk bij ’s-Gravendeel. Men wilde in het Seuterdorp nu weleens de drie winstpunten in een thuisduel op het ‘durp’ houden. En na vier minuten was het dan ook al raak. De bal werd vanaf rechts haarfijn voorgegeven door Reinier Toes. Danilo Alkema nam doelman Arjan Jungerius onder vuur, maar die kon in eerste instantie redding brengen. De terugspringende bal was een prooi voor de alerte Colin Reening en zo bracht hij ’s-Gravendeel op de vroege voorsprong, 1-0.

Dat smaakte naar meer. Bij Rijnmond HS was het even zoeken hoe ze het aanvallende spel van ‘s-Gravendeel moest weren. Want al gauw was het Bob Krens, na de aanvangstreffer, die met een harde uithaal Jungerius weer aan het werk zette. Rijnmond HS kwam mondjesmaat uit de verdedigende stellingen. Maar het kwam wel uit het niets weer op gelijke hoogte.
Sander Kerseboom werkte de bal achter doelman Ricardo Bakker, nadat er bij ’s-Gravendeel niet goed werd opgelet bij een corner, 1-1.

Naarstig ging men bij ’s-Gravendeel op zoek naar de voorsprong. Het wilde tot vlak voor rust niet lukken, maar met nog drie minuten op de klok was het Simon Brand die wel de 2-1 kon aantekenen. Het doelpunt was bijna identiek aan het eerste doelpunt. Jungerius moest na een harde inzet wederom de bal lossen, waarna Brand de bal hard in het dak van het doel schoot.

Na rust een wat feller Rijnmond HS. Nu was het ’s-Gravendeel dat meer achteruit moest lopen. En de gelijkmaker was dan na zesenvijftig minuten voetballen ook een feit. Er was wel een strafschop voor nodig. Knullig balverlies bij de middenlijn, deed Rijnmond HS snel omschakelen. Het was Reinier Toes die een Hoogvlietse aanvaller tot een halt moest roepen. Scheidsrechter De Graaf was onverbiddelijk en wees naar de penaltystip. En tot overmaat van ramp kreeg Reinier Toes de rode kaart voor zijn neus gehouden. De ’s-Gravendeels assistent-scheidrechter constateerde voor dit voorval een buitenspel gevalletje. Na een korte onderhoud bleef De Graaf bij zijn beslissing en kwam niet op zijn besluit terug. Marvin Bos bracht de stand op 2-2.

’s-Gravendeel moest het toen doen met een man minder. Echter, enkele tellen later moest Jorrit van Driel ook, voordat de negentig minuten verstreken waren, het veld verlaten. Hij kreeg namelijk voor de tweede keer het gele kartonnetje voorgeschoteld en kon dus ook inrukken. Er restte niets anders voor ’s-Gravendeel dan verdedigend op te treden.

Bij Rijnmond HS steeg het besef, dat het weleens met de volle winst naar Hoogvliet huiswaarts kon keren. Niets was minder waar. Bij ’s-Gravendeel werd er hard geknokt om dat ene puntje te behouden. Bij Rijnmond HS was men niet bij machte om de winnende treffer achter Ricardo Bakker te werken. Bakker was enkele malen goed op zijn plaats en bij Rijnmond HS waren de aanvaller te onnauwkeurig. ’s-Gravendeel kreeg zelfs tegen het einde van de wedstrijd nog een enorme kans om toch winst te pakken. Na een strak genomen corner van Junior Calmera was het Colin Reening, die de bal hard tegen de lat kopte.

Scheidsrechter De Graaf blies kort hierna voor het einde van de wedstrijd. Bij ’s-Gravendeel werd dit gelijke spel, als een overwinning gevierd. Het kon met negen man knap weerstand bieden tegen het aanvallende Rijnmond HS.

Volgende week wederom een thuiswedstrijd voor ’s-Gravendeel. Dan is SC Botlek de tegenstander. Aanvang 14.30 uur.

Ricardo Bakker, Reinier Toes, Jordy Westein, Luc Rozendaal, Wesley de Sterke (71ste Junior Calmera), Jorrit van Driel, Bob Krens, Youri Ton (25ste Maurits Kuiper), Colin Reening, Danilo Alkema, Simon Brand