Afbeelding bij nieuwsitem ''s-Gravendeel pakt winst tegen Zinkwegse Boys'
29nov 2017

's-Gravendeel pakt winst tegen Zinkwegse Boys

Twee op maat gesneden vrije trappen deed ’s-Gravendeel de winst meenemen uit Zinkweg. Op een wat lastig bespeelbaar veld was het Zinkwegse Boys dat al vroeg een kans kreeg. Sander van Hamburg kreeg een vrije kopkans maar doelman Ricardo Bakker tikte de bal knap over.

’s-Gravendeel deed via Colin Reening wat terug in het begin van de wedstrijd. Leon de Jong bracht de bal voor en Reening haalde uit. Keeper Stephan van Ruiven stond goed op zijn plek.

Zinkwegse Boys kreeg na een kwartier voetballen een aantal corners, waaruit gevaarlijke situaties ontstonden. Uit de laatste corner schakelde ’s-Gravendeel snel om en verscheen snel voor het Zinkwegse doel. Danilo Alkema bediende Wesley de Sterke. De mee opgekomen verdediger mikte net naast. Het lukte ’s-Gravendeel niet echt om met het gewenste combinatievoetbal uit de verf te komen op het hobbelige veld. Beide ploegen hanteerden hierdoor ook vaak de lange bal.

Er werden wat kansjes gecreëerd maar tot doelpunten kwam het niet. Een vrije trap van Bob Krens verdween naast het doel. Vlak voor het rustsignaal van de wat matig leidende arbiter Vermaat was het Luc Rozendaal die nog iets aan de stand kon veranderen. Wederom een vrije trap van Bob Krens werd door doelman van Ruiven verkeerd ingeschat. De voor de doelman verschijnende Rozendaal tikte de bal net naast. De 0-0 stand bleef daardoor in de rust op het scorebord staan.

Vijf minuten na de welverdiende thee, kwam ’s-Gravendeel op voorsprong. Een toegekende vrije trap werd op rand zestien door Luc Rozendaal langs de muur en doelman van Ruiven “gepeund”. Zinkwegse Boys probeerde de gelijkmaker te forceren, maar door het sterke verdedigen in de laatste linie bij ’s-Gravendeel lukte dat niet. Mees Lebbink probeerde het via grote afstand, maar zijn inzet ging over het ’s-Gravendeelse doel. Youri Ton kreeg een grote mogelijkheid om de 0-2 op zijn naam te brengen. De bal stuiterde net voor zijn voet op, waardoor Ton niet kon uithalen en de bal miste.

Er stonden zevenentachtig minuten op de klok toen scheidsrechter Vermaat, doelman Van Ruiven de rode kaart toonde. Simon Brand verscheen alleen voor de doelman en passeerde hem. Uit een reactie hield Van Ruiven, Brand licht vast en duwde hem ook. Voor dit lichte vergrijp gaf de scheidsrechter hem toch de rode kaart. Het was Sander van Hamburg die de handschoenen en keepershirt van Van Ruiven overnam. Simon Brand nam zelf de verantwoordelijkheid op om de toegekende vrije trap te nemen. Met precisie mikte hij de bal feilloos langs de muur en in het zijnetje aan de binnenkant van het doel, 0-2.

In de resterende laatste minuten gebeurde er niet echt veel meer, waardoor ’s-Gravendeel de drie winstpunten mee naar het Seuterdorp kon nemen.

Volgende week is Rijnmond Hoogvliet Sport de volgende tegenstander van ’s-Gravendeel. Aanvang op Sportpark de Trekdam is 14.30 uur.