Afbeelding bij nieuwsitem ''s-Gravendeel wint doelpuntenfestijn'
02okt 2017

's-Gravendeel wint doelpuntenfestijn

's-Gravendeel wint doelpuntenfestijn van IJVV De Zwervers: 3-6

In de tweede competitiewedstrijd bewees ’s-Gravendeel weldegelijk te kunnen scoren. IJVV de Zwervers begon het duel iets wel feller dan ’s-Gravendeel. Maar al na zeven minuten was het Colin Reening die als eerste het doel trof. De 22 jarige arbiter Hornes vond dat Reening een duwfout beging en keurde het doelpunt af. ’s-Gravendeel kreeg meer grip op de wedstrijd. Bob Krens zag zijn inzet via de vinger toppen van doelman Justin Vonk op de paal belanden. Het brutale spel van ’s-Gravendeel leverde in de vierentwintigste minuut de voorsprong op. Via Colin Reening kwam Junior Calmera in balbezit en rondde vakkundig af, 0-1.

De gelijkmaker lag op de loer, en die kwam er in de dertigste minuut ook. Het was de boomlange spits Kenzo Sanches die uit een vrije trap de bal langs doelman Ricardo Bakker kopte 1-1. Hierna was het voor beide doelen enkele keren gevaarlijk. Julius Rosa schoot namens IJVV de Zwervers net naast en voor ’s-Gravendeel was Danilo Alkema onfortuinlijk. Maar Alkema toonde toch zijn klasse in de vierendertigste minuut. Na een fijne voorzet van  Leon de Jong wist Alkema het net nu wel te vinden, 1-2.

Dit leek de ruststand te worden. Daar dacht Bob Krens anders over, hij ronde bekwaam af na een geweldige combinatie tussen Colin Reening, Junior Calmera en wederom Leon de Jong. Zo werd er met de 1-3 gerust.

Vaak komt het voor dat degene die vlak voor de rust scoort, dit ook net na de rust doet. Zo ook in deze wedstrijd. Er waren negen minuten gespeeld in deel twee. Een corner van Junior Calmera werd feilloos teruggekopt door Luc Rozendaal en Danilo Alkema kon vrijstaand de 1-4 inkoppen.

Maar misschien nog te lang feestvierend na dit doelpunt aan ’s-Gravendeelse zijde bracht Ronnie Pfeffer de stand terug tot 2-4. Wat onoplettendheid in de verdediging van ’s-Gravendeel bracht de 3-4 op. Kenzo Sanches kon ook zijn tweede doelpunt aantekenen in deze wedstrijd 3-4. De gelijkmaker hing een beetje in de lucht. Ricardo Bakker kon knap redding brengen met de voet, nadat Kiefer v/d Padt hard uithaalde.

’s-Gravendeel herpakte zich hierna knap. Want het liep verder uit. Perrie Huisman was alert toen Justin Vonk de bal voor zijn voeten bokste nadat Junior Calmera hem onder vuur nam. Huisman tekende de 3-5 aan.

Met nog zo’n zes minuten op de klok kwam de eindstand op het scorebord. Perrie Huisman raakte de bal ietwat verkeerd toen hij wilde uithalen. Langzaam rolde de bal voor de voeten van Colin Reening en met een uiterste inspanning tikte hij de bal langs doelman Vonk, 3-6.

Met wat extra minuten na de negentig blies de onopvallend fluitende (compliment) Hornes voor de laatste maal. ’s-Gravendeel kon dus drie punten bijschrijven.

Aanstaande dinsdag oefent ’s-Gravendeel tegen Hermes DVS. Aanvang op sportpark de Trekdam is 20.00 uur. De volgende competitiewedstrijd voor ’s-Gravendeel is thuis tegen Rozenburg. Dan is de aanvang 14.30 uur