logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Bekeravontuur eindigt voor 's-Gravendeel' Foto's: Sandra Barth
19apr

Bekeravontuur eindigt voor 's-Gravendeel

Het lukte ’s-Gravendeel niet om de finale te bereiken van de KNVB beker. Toch waren het de Seuters die al vroeg op voorsprong kwamen. Hier was wel een strafschop voor nodig.

Marco Kruijthof snelde al na zeven minuten alleen richting doelman Eyup Tenekecioglu. De achter hem aan rennende Lesley Waas probeerde Kruijthof een halt toe te roepen. Kruijthof wist nog wel de bal richting doel te trappen, maar arbiter Sinke vond dat Waas dit niet volgens de regels deed. Strafschop luidde zijn oordeel en tot de verbazing van velen ook nog een rode kaart voor de Schiedamse aanvoerder. Kruijthof benutte zelf de strafschop, een snelle 1-0 dus.

Maar zo makkelijk is het niet, tegen tien man voetballen. Want de kampioen van de zondag vierdeklasse B ging gewoon op zoek naar de gelijkmaker en verscheen meerdere malen gevaarlijk voor Ricardo Bakker. En nadat Danilo Alkema verzuimde om de 2-0 aan te tekenen, kwam na vierentwintig minuten spelen SVV via Yoran van Zon op gelijke hoogte.

Kort na deze gelijkmaker was het verdediger John van de Broek die een aanvallende impuls zocht. Zijn afstandschot zeilde over. SVV deinsde er niet voor terug om gewoon de aanval op te zoeken. Een met precisie genomen vrije trap door Yoran van Zon werd knap gekeerd door doelman Ricardo Bakker. Met twee minuten in blessuretijd was het wederom Danilo Alkema die ’s-Gravendeel op voorsprong kon helpen. Een uitgestoken been van een Schiedamse verdediger kon redding brengen.

’s-Gravendeel verscheen na het bekertje thee veelvuldig voor doelman Tenekecioglu. Maar of de vizieren van ondermeer Marco Kruijthof, Junior Calmera en Colin Reening stonden niet op scherp, of de SVV-doelman stond in de weg. Ook een knappe poging van de goed ingevallen Bob Krens verdween net naast het doel.

In de drieëntachtigste minuut verrichtte doelman Tenekecioglu een miraculeuze redding. Op een hard schot van Marco Kruijthof, deed de doelman maar wat, naar eigen zeggen. Met zijn been veranderde hij de baan van het schot en zo verdween de bal over het doel. De daarop volgende corner voor ’s-Gravendeel leverde niets op.

En na negentig officiële minuten stond de stand 1-1 op het scorebord. Strafschoppen moesten beslissen wie de finale tegen Victoria ’04 za moest spelen.

Helaas voor ‘s-Gravendeel deed SVV dat beter, waardoor het bekeravontuur in de halve finale voor ’s-Gravendeel eindigde.

Bijkomend feitje, Perrie Huisman maakte na ruim een jaar afwezigheid weer zijn opwachting in de
’s-Gravendeelse hoofdmacht.

Volgende week wederom een thuiswedstrijd voor ’s-Gravendeel. Dan komt Rozenburg richting Sportpark de Trekdam. Nu weer gewoon om 14.30 uur voetballen.

Opstelling ’s-Gravendeel:
Ricardo Bakker, Reinier Toes, John v/d Broek (88ste Perrie Huisman), Luc Rozendaal, Leon de Jong, Harry Wierda (81ste Nick Kranendonk), Youri Ton (70ste Bob Krens), Colin Reening, Danilo Alkema, Junior Calmera, Marco Kruijthof

Opstelling SVV:
Eyup Tenekecioglu, Stephan van Waas, Keessie Wolters, Chesney van Keimpema (Rubens Olivera dos Santos), Jay van Ommeren (Roy van Zon), Lesley van Waas, Yoran van Zon, Ilya Tiren, Dennis van Thienpondt, Yannick Koorengevel, Dick Tijdeman

Scheidsrechter: M.G.L. Sinke
Assistent scheidsrechters: Y. Durgunsu en H.J.A van der Maat

Scoreverloop:
7de 1-0 Marco Kruijthof (strafschop)
24ste 1-1 Yoran v/d Zon

Gele kaarten:
John van de Broek (’s-Gravendeel) en Ilya Tiren (SVV)
Rode kaart:
Lesley van Waas (SVV)Deel dit bericht met je vrienden!