's-Gravendeel nu wel sterker dan Bolnes

10 april 2017 door de redactie

In de strijd tussen ’s-Gravendeel en sv Bolnes was men dit seizoen verzekerd van veel doelpunten. Werd er in Ridderkerk negen keer gescoord, nu konden de toeschouwers zeven doelpunten aanschouwen.

Aan de kant van ’s-Gravendeel scoorde Marco Kruijthof driemaal. Het was echter Colin Reening die al na twee minuten keeper Tim Elkhuizen verraste met een schotje. De doelman dacht er iets te makkelijk over en loste de bal. Gelukkig herstelde hij zich voor de doellijn. De middenvelder van ’s-Gravendeel was twee minuten later wel gelukkig. Hij kwam in balbezit na een knappe combinatie tussen Jorrit van Driel en Youri Ton. Reening rondde hierna vakkundig af, 1-0.

’s-Gravendeel kon echter maar zeven minuten van de voorsprong genieten. Marleyson Mejia bracht Bolnes na elf minuten al op gelijke hoogte. ’s-Gravendeel was wel iets meer voor het doel van Bolnes te vinden. Getuige de kans die Marco Kruijthof kreeg na tweeëntwintig minuten voetballen. Doelman Elkhuizen was op zijn hoede. Dat was hij niet zes minuten erna. ’s-Gravendeel kwam op voorsprong doordat Youri Ton alert was in een rommelige situatie, 2-1. En ’s-Gravendeel breidde de stand al kort hierna verder uit.

Marco Kruijthof kon zijn eerste doelpunt deze middag laten noteren, hij had er wel twee pogingen voor nodig en tekende de 3-1 aan. De 4-1 ruststand werd door diezelfde Kruijthof op het scorebord gezet. Met rechts haalde hij hard uit, nadat hij door Danilo Alkema bediend werd.

De aanvang van de tweede helft was een wat ander gezicht dan de eerste helft. Misschien was de gedachte bij ’s-Gravendeel deze 4-1 voorsprong is voldoende, want er werd iets teveel achteruit gelopen en Bolnes kreeg aardig wat kansen.

Eén kans werd na drieënvijftig minuten verzilverd door wederom Marleyson Mejia, 4-2. Maar gaande weg realiseerde ’s-Gravendeel dat deze wedstrijd op dat moment nog niet gespeeld was. Het kroop meer uit de schulp en creëerde enkele mogelijkheden. Marco Kruijthof tekende met de 5-2 zijn derde doelpunt aan. Hij werd door Junior Calmera aan het werk gezet en passeerde zodoende doelman Elkhuizen voor de vijfde maal.

Met nog zo’n achttien minuten op de klok probeerde Bolnes toch nog wat aan de stand te doen. Doelman Kevin Ipskamp toonde een goede vervanger te zijn voor de geschorste Ricardo Bakker. Met enkele fraaie reddingen zorgde Ipskamp ervoor dat het bij die twee doelpunten bleef. Vlak voor tijd veerden velen op toen Maurits Kuiper een halt toegeroepen werd toen hij richting zestienmetergebied stormde. Scheidsrechter Opdam constateerde dat dit echter buiten het penaltygebied gebeurde en dat was volkomen terecht. Niet lang daarna floot de leidsman uit Zoetermeer voor de laatste maal en kwam ’s-Gravendeel als winnaar uit deze strijd.

Volgende week speelt ’s-Gravendeel in de bekercompetitie, de halve finale voor amateurs groep twee tegen de koploper in de zondag vierdeklasse, S.V.V.  Let op de aanvang op Sportpark de Trekdam is 17.00 uur.

Kevin Ipskamp, Reinier Toes, John v/d Broek, Luc Rozendaal. Leon de Jong, Jorrit van Driel, Youri Ton, Colin Reening (66ste Maurits Kuiper), Danilo Alkema, Junior Calmera (77ste Harry Wierda), Marco Kruijthof