logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Snel water, het bestaat!'
28mrt 2017

Snel water, het bestaat!

Zaterdag 25 maart 2017 was het vijfde en tevens laatste deel van de Regio West competitie in het zwembad van Alblasserdam. Net als vorig seizoen zijn wij ingedeeld in Poule C. De deelnemende verenigingen in deze poule zijn: DWF (Sliedrecht), De Stelle (Stellendam), RSW (Rotterdam), PCG (Gorinchem), Widex/GZC Donk (Gouda), ZV Westland (’s-Gravenzande), ZPC Numansdorp, ZV Strijen en ZVS.

Vorig jaar rond deze tijd kon men bij ons een fles met ‘snel water’ bestellen van de favoriete wedstrijd waarbij een supersnelle tijd was gezwommen of een hele goede waterpolowedstrijd werd gespeeld. Het bleek (natuurlijk) een grap want het was die dag 1 april. We zijn nu bijna een jaar verder en met de resultaten van deze middag ga je er toch aan twijfelen, ‘zou snel water dan écht bestaan?’.
We besloten bij deze laatste wedstrijd van deze competitie nog even alles uit de kast te halen….en met succes!
Renske van Antwerpen schitterde op de 100 meter schoolslag.  Ze haalde vijf seconden van haar tijd af en won een prachtige zilveren medaille. Haar oudere zus Anne was waarschijnlijk geïnspireerd door deze prestatie want zij verbeterde zichzelf op zowel de 100 meter vlinderslag als de 100 meter schoolslag. Dewi Sint-Nicolaas haalde op dezelfde afstanden ruim zeven seconden van haar tijd af. Roan Craenen, Isa de Vlaam, Nienke Willemstein en Geerte Bakker kregen 100 meter vrije slag op het programma en ook zij lieten geen spaan heel van hun oude records.
Een ander hoogtepunt van de wedstrijd was de spannende strijd tussen  de heren Igor Peters en Renzo van Boven op de 100 meter rugslag. Ze slaagden erin om in dezelfde tijd aan te tikken en het vormde voor beiden een nieuw PR.
Ondanks het sterke deelnemersveld behaalden we toch twee medailles.

Zilver:
Igor Peters (50 meter vlinderslag) en Renske van Antwerpen (100 meter schoolslag)

Zoals we eigenlijk wel hadden verwacht, zijn we in deze competitie op de laatste plaats geëindigd. Maar we mogen trots zijn op de prestaties die we met onze kleine wedstrijdploeg hebben neergezet.



Deel dit bericht met je vrienden!