logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
08mrt 2017

's-Gravendeel laat punten aan Rijnmond HS

Het lukte ’s-Gravendeel niet om de ongeslagen status in 2017 in de competitie vast te houden.
De Seuters gingen uit Hoogvliet puntloos huiswaarts.

Via Jorrit van Driel moest doelman Arjan Jongerius wel al na zeven minuten gestrekt naar de hoek om redding te brengen. Maar hierna was het meer Rijnmond HS dat richting doel ’s-Gravendeel voetbalde. Het was Lorenzo Kranenburg die de lat trof en dus gevaarlijk was, maar dit deed in buitenspel positie. Twee minuten na dit voorval kwamen de Hoogvlieters wel op voorsprong. Er was wel een strafschop voor nodig om dit te bewerkstelligen. De voor de rest strak leidende arbiter Syed, wees nu wel naar de penaltystip, nadat er hiervoor al wat buitelingen in het strafschopgebied weggewuifd waren. Dit buitenkansje werd door Marvin Bos verzilverd. Rijnmond HS poogde meer doelpunten de fabriceren om zo de winst al in de eerste helft veilig te stellen. Echter de verdedigers Harry Wierda, John van de Broek, Luc Rozendaal en Maurits Kuipers toonden knap verweer. Justin Snijders van Rijnmond HS was voor de rust nog het dichtst bij een treffer, maar hij trof de paal. Voor ’s-Gravendeel deed Bob Krens een poging. De bal verdween naast het doel.

Het meeste venijn zat in deel twee van deze voorstelling. ’s-Gravendeel ging toch naarstig op zoek naar de gelijkmaker. En was zeker de eerste 20 minuten in de 2de helft de betere ploeg. Het zou na 55 minuten voetballen daar een kans voor kunnen krijgen, ware het niet dat scheidsrechter Syed het nu niet nodig vond om ’s-Gravendeel een strafschop toe te kennen toen Luc Rozendaal in kansrijke positie opzij werd gezet.. Drie minuten later juichte bijna iedereen wat ’s-Gravendeel was, omdat de inzet van Zoey Hoogwerf in het vijandelijke doel zou verdwijnen. Zou….want net voor de lijn werd de bal gekeerd. En bij deze wedstrijd was er geen doellijntechnologie. In de omschakeling counterde Rijnmond HS zich vijftien seconden later naar het ’s-Gravendeels doel en verruimde de voorsprong via Christian Fontes de Mello naar 2-0.

Met nog iets meer dan twintig minuten te spelen, moest Rijnmond HS met 10 man verder. Michael Birnie dacht dat er een overtreding op hem begaan was, maar Syed liet doorspelen. De nr. 7 van Rijnmond HS was het er niet mee eens, en riep wat naar de arbiter. Die vond dat dat niet door de beugel kon en toonde Birnie het rode kartonnetje. Beide ploegen gingen improviseren hoe nu verder. Op dat moment deed Rijnmond HS dat beter. Want een minuut na het heenzenden van Birnie, kwam Rijnmond HS op 3-0. Justin Snijders had weinig problemen om dit balletje in te tikken. Toch deed ’s-Gravendeel wat terug en verkleinde via Youri Ton na 73 minuten de stand naar 3-1.
’s-Gravendeel had dus nog ruim 17 minuten de kans om een stuntje uit te halen. Maar die gedachte werd al gauw de wereld uit geholpen. Nadat er balverlies geleden werd in de verdediging van ’s-Gravendeel, was het Christian Fontes de Mello die de ver voor zijn doelstaande Bakker verraste door de bal van een behoorlijk afstandje in het doel te schieten. Dit doelpunt was dus tevens de eindstand.

Volgende week speelt ’s-Gravendeel de derby tegen S.S.S. Het duel op sportpark de Trekdam begint om 14.30 uur. Er kan voor deze wedstrijd genoten worden van een voorwedstrijd van ’s-Gravendeel JO9-4 en JO9-5. Aanvang van deze wedstrijd is 13.00 uur.

Opstelling Rijnmond HS:
Arjan Jongerius, Runell Martes, Jordy Kerseboom, Roger Lieveld, Michael Bimie, Remco de Jong, Marvin Bos (66ste Jair Wederfoor), Christian Fontes de Mello, Lorenzo Kranenburg( 86ste Francois v/d Linden), Justin Snijders 70ste Roddy Soares), Sander Kerseboom

Opstelling ’s-Gravendeel:
Ricardo Bakker, Harry Wierda, John v/d Broek, Luc Rozendaal, Maurits Kuiper, Jorrit van Driel, Bob Krens, Leon de Jong, Colin Reening, Youri Ton, Zoey Hoogwerf (70ste Nick Kranendonk)

Arbiter: A. Syed.

Scoreverloop:
29ste 1-0 Marvin Bos (strafschop)
59ste 2-0 Christian Fontes de Mello
70ste 3-0 Justin Snijders
73ste 3-1 Youri Ton
79ste 4-1 Christian Fontes de Mello

Gele kaart:
Roger Lieveld (Rijnmond HS)

Rode kaart:
Michael Birnie (Rijnmond HS)Deel dit bericht met je vrienden!