Afbeelding bij nieuwsitem 'Ricardo Bakker loodst 's-Gravendeel naar halve finale' Foto's: Sandra Barth
01mrt 2017

Ricardo Bakker loodst 's-Gravendeel naar halve finale

Even leek het erop dat het bekeravontuur voor ’s-Gravendeel over was. Maar de uithaal van Colin Reening in blessuretijd zorgde ervoor dat strafschoppen uit moesten maken wie er naar de halve finale zou gaan.

De twee opponenten begonnen wat voorzichtig. Immers de twee waren onbekend voor elkaar.
De Ster uit Den Haag speelt  in de derde klasse van de zondagafdeling.

Bob Krens was de eerste die het vijandelijke doel gevaarlijk onder vuur nam. Zijn harde uithaal verdween net over het Haagse doel. Ricardo Bakker moest zijn talenten rond twintig minuten al tonen, door zijn lengte te gebruiken toen Joeri Haneveld de bal over Bakker poogde te brengen. In het vervolg van de eerste helft waren en kansen over en weer. Zo waren voor ’s-Gravendeel Marco Kruijthof, Youri Ton en Colin Reening dicht bij een treffer. Aan de kant van De Ster kregen Albert Helena en Shawn Morris enkele mogelijkheden.

De vier treffers vielen in de tweede helft. De Ster kwam eigenlijk wel verdiend op 1-0. Nadat er wat geklungeld werd in de ’s-Gravendeelse verdediging was het Shawn Morris die De Ster op voorsprong hielp. Bij ’s-Gravendeel begon het toen wat beter te lopen. Het was dan ook Youri Ton die de gelijkmaker op zijn voet had. Er was nog van alles mogelijk. Toch kwam De Ster weer op voorsprong. De rappe Albert Helena was verantwoordelijk voor de 2-1. ’s-Gravendeel deed er in de weinig resterende tijd alles aan om toch de gelijkmaker te forceren. En via Colin Reening lukte dat ook. Hij haalde vanaf rand zestien hard uit en via wat lichaamsdelen verdween de bal achter doelman Joey Haneveld. Deze gelijkmaker zorgde ervoor dat strafschoppen de beslissing moesten brengen wie er als winnaar van het veld zou stappen. De begeleiding van beide teams maakte een lijstje wie de strafschoppen gingen nemen.

Ricardo Bakker keerde de strafschop van zijn collega keeper Joey Haneveld. Helaas spatte de strafschop van Luc Rozendaal tegen de paal uiteen. Joeri Haneveld zag zijn penalty wel achter Bakker verdwijnen. Ricardo Bakker liet daarna toen zien wel degelijk een penaltykiller te zijn. Hij keerde de strafschoppen van Shawn Morris en Adriaan Lourens. De strafschoppen bij ’s-Gravendeel door Reinier Toes (gewoon ff een hoekie uitzoeken) Marco Kruijthof en de beslissende van Nick Kranendonk werden feilloos ingeschoten. De terugreis naar ’s-Gravendeel (die iets langer duurde door een niet verklaarde route van de buschauffeur) werd uitbundig gevierd.
De tegenstander in de halve finale van de districtbeker groep twee komt uit de wedstrijd SVV – Rhoon.

Volgende week speelt ’s-Gravendeel de inhaalwedstrijd tegen Rijnmond Hoogvliet Sport. Aanvang op Sportpark Rijnmond Hoogvliet is 14.30 uur.