logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'VV 's-Gravendeel bekert verder na winst op SSS'
18dec 2016

VV 's-Gravendeel bekert verder na winst op SSS

’s-Gravendeel reisde voor de tweede maal dit voetbaljaar naar Klaaswaal voor een treffen tegen SSS. Nu was het voor de KNVB beker. Beide ploegen moesten wel wat basisspelers missen, maar desalniettemin was het een leuke pot om te zien.

SSS had al na drie minuten de pech, dat de lat in de weg stond. Stefan Gerritse mikte met een kopbal op de lat na een strak genomen corner. Niet lang hierna was het keeper Ricardo Minnes, die SSS behoedde voor een achterstand. Zoey Hoogwerf zag zijn knappe inzet via de vingertoppen van de doelman over het doel gaan. Bob Krens zag zijn harde uithaal van de zestienmeterlijn ook gered worden door de Klaaswaalse doelman, ’s-Gravendeel zette verder druk op de verdediging van SSS. Youri Ton zag zijn inzet naast gaan, nadat hij op maat door Junior Calmera bediend werd.

Vlak voor het rustsignaal loon naar werken voor ’s-Gravendeel. Met een bekeken dieptepass bereikte Thomas Muilwijk de goed doorgelopen Colin Reening. Met een subtiele boogbal lobde hij de bal over doelman Minnes, waarna de 0-1 op het scorebord kwam te staan.

De tweede vijfenveertig minuten wilde SSS naarstig op zoek gaan naar de gelijkmaker. En kansen kreeg het er zeker voor. ’s-Gravendeel doelman Ricardo Bakker hield zijn doel schoon deze middag. Door ondermeer een redding met de vingertoppen na een omhaal van Dennis de Cauwer en een voetredding na een uithaal van Lewis Makengo.

Het meeste spektakel viel te beleven met nog dertien minuten te spelen op de klok. Zeker ’s-Gravendeel had de voorsprong kunnen uitbouwen. Thomas Muilwijk zag doelman Minnes in de weg staan en ook middenvelder Bob Krens had tweemaal de mogelijkheid om ’s-Gravendeel steviger in het zadel te helpen.

Echter, de grootste kans om te scoren kreeg SSS. Want arbiter van Ekelenburg, oordeelde dat Harry Wierda de bal met zijn hand beroerde. Dit in het zestienmetergebied. Pas na enkele seconden, wees hij naar de elfmeterstip. Zijn verklaring hiervoor was, dat in deze aanval SSS de mogelijkheid nog kreeg op een doelkans. Wat niet het geval was, dus vandaar de toegewezen strafschop na enkele tellen. Er werd dus vanuit gegaan dat er nog een toetje kwam in deze strijd. Maar penaltynemer Frank van Splunter schoot de bal ver over het ’s-Gravendeelse doel.

De stand bleef tot het einde van dit treffen 0-1, waardoor ’s-Gravendeel doorgaat naar de kwartfinale in categorie 2.

’s-Gravendeel zal het dan uit moeten opnemen tegen SCSV de Ster zo uit Den Haag, dat te sterk was voor SV Duindorp.

Mooi feitje nog in deze wedstrijd. De 43-jarige Gerard Hordijk maakte zijn rentree in het eerste elftal van ’s-Gravendeel. 

Dinsdag 20 december neemt ’s-Gravendeel deel aan het ZPRESS zaalvoetbaltoernooi Hoeksche Waard dat gehouden wordt in Sporthal de Tienvoet in Heinenoord. Het elftal onder 23 jaar van ’s-Gravendeel zal het op Sportpark de Trekdam op deze avond vriendschappelijk opnemen tegen De Alblas onder 23 jaar. Aanvang 20.00 uur.

Opstelling SSS:
Ricardo Minnes, Jurjen Nienhuis, Maurice Zuidijk, Stefan Gerritse, Feni Bileti (63ste Martin v/d Graaf), Dennis de Cauwer, Stefan Bervoets, Frank van Splunter, Gijs v/d Zande, Mark de Bie (74ste Donaldoni Eugenia), Lewis Makengo.

Opstelling ’s-Gravendeel:
Ricardo Bakker, Renier Toes, Harry Wierda, John v/d Broek, Maurits Kuiper, Thomas Muilwijk, Youri Ton, Bob Krens, Colin Reening (64ste Leon de Jong), Junior Calmera (86ste Gerard Hordijk), Zoey Hoogwerf

Arbiter: M. van Ekelenburg uit Naaldwijk

Scoreverloop:
43ste 0-1 Colin ReeningDeel dit bericht met je vrienden!