logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Plichtmatige overwinning VV 's-Gravendeel' Foto's: Sandra Barth
28nov 2016

Plichtmatige overwinning VV 's-Gravendeel

Plichtmatige overwinning 's-Gravendeel op sv CHARLOIS: 3-0. Aan de uitslag te zien zou het een makkelijke overwinning geweest moeten zijn. Het ging wat moeizaam.

Na 43 seconden spelen kreeg ’s-Gravendeel de mogelijk al om de score te openen. Het vizier van Thomas Muilwijk stond toen nog niet op scherp. Een minuut later was het Marco Kruijthof die de Seuters aan de leiding kon helpen. Maar zijn lob verdween over het doel. Helaas verdween de scherpte hierna ietwat. De nauwkeurigheid werd node gemist en door de slordigheden kwamen de Rotterdammers wat vaker richting het ’s-Gravendeelse doel. Crestefor Obispo kopte namens Charlois maar net naast, na een voorzet van Wilmar Hanst. Charlois was niet echt in staat om de ’s-Gravendeelse defensie pijn te doen. Het meeste gevaar was voor de neus van Charloisdoelman Houari Djabbouri.

Het duurde echter tot de 39ste minuut voordat het ’s-Gravendeelse publiek uitbundig kon juichen. Want toen pas kwam ’s-Gravendeel tot scoren, terwijl het daarvoor toch aardig wat mogelijkheden daarvoor kreeg. Doelman Djebbouri loste een hoge bal en die kwam voor de voeten van Thomas Muilwijk, Met precisie plaatse hij de bal in het doel, 1-0. Met deze stand werd er ook gerust, wel nadat Danilo Alkema de 2-0 op het scorebord had kunnen zetten. Djebbouri redde met een katachtige reflex.

Charlois poogde uiteraard de gelijkmaker te forceren. De solide verdediging van ’s-Gravendeel liet dat uiteraard niet toe. Tot de 67ste minuut, toen ’s-Gravendeel mazzelde. Doelman Ricardo Bakker pareerde de bal met zijn handen, buiten het 16-meter gebied. Scheidsrechter Fonseca bestrafte dit met een gele kaart, daar waar zeker de Rotterdammers rood verwachtten. Helaas mikte Richard Feenstra de toegekende vrije trap hoog over.

Kort hierna was het Marco Kruijthof die na een pass van Colin Reening richting vijandelijk doel liep. En alleen was hij, er was geen medespeler in de buurt om hem te assisteren en wellicht meer uit deze actie te halen.

Maar 2-0 werd het toch, Wederom was het Thomas Muilwijk die trefzeker was. Vanaf rand 16 vuurde hij op het Rotterdamse doel. Via wat benen verdween de bal in het net. Hierna was de wedstrijd wel gespeeld.

De eindstand werd door Danilo Alkema bepaald. Hij kwam in balbezit door een communicatie fout tussen doelman Djebbouri en verdediger Clijdesdale. Met een fraaie kapbeweging stuurde hij nog wat verdedigers de verkeerde kant op en met links rondde hij het af, 3-0.

Een verdiende overwinning voor ’s-Gravendeel, waardoor het nog steeds goed meedraait.
Volgende week een lastige uitwedstrijd. Dan is op sportpark De Omloop, Rhoon de tegenstander. Aanvang 14.30 uur.

Opstelling ’s-Gravendeel
Ricardo Bakker, Reinier Toes, Harry Wierda, Luc Rozendaal, Maurits Kuiper, Jorrit van Driel, Leon de Jong, Colin Reening, Danilo Alkema, Thomas Muilwijk (85ste Bob Krens), Marco Kruijthof (81ste Youri Ton)

Opstelling sv Charlois:
Houari Djebbouri, Nick Vuijk, Richard Feenstra (68ste Mark Vuijk), Julio Clijdesdale, Maldini Maris Cruz, Raileyson Semeleer (52ste Wessel de Jager), Wilmar Hanst, Abdelkahim Sebbar, Kenny Papa, Dario Lara Olaya, Crestefor Obispo (79ste Mick van Dijk)

Arbiter: O.A. Fonseca uit Spijkenisse

Scoreverloop:
39ste 1-0 Thomas Muilwijk
76ste 2-0 Thomas Muilwijk
83ste 3-0 Danilo Alkema

Gele kaarten:
Ricardo Bakker en Leon de Jong (beide ’s-Gravendeel)Deel dit bericht met je vrienden!