23 november 2016 door de redactie

Beide jeugdteams van basketbalvereniging Rebound uit ’s-Gravendeel wisten afgelopen weekend de winst binnen te halen.

Het jongste team (U10) reisde af naar Nieuwerkerk aan den IJssel voor een ontmoeting tegen Waterdragers. Het oudste jeugdteam (U14) speelde in een thuiswedstrijd tegen Juventus uit Schiedam.

Sterk samenspel U10

Spelend in de mooie nieuwe tenues, gesponsord door Dasic Holland, kan het team met een extra goed gevoel de wedstrijd starten.

In de vorige ontmoeting had Rebound van deze tegenstander gewonnen, dus ze waren erop gebrand om ook dit keer winnnend af te sluiten.

Duidelijk is dat niet alleen Rebound vooruit gaat. Ook de tegenpartij maakt progressie. Er wordt aan beide kanten hard gewerkt en over en weer wordt er gescoord.

Na het eerste kwart keek het ’s-Gravendeelse team met een stand van 10 – 6 tegen een kleine achterstand aan.

In het tweede kwart werd direct geconcentreerd gestart en vooral dankzij de scores van Luka Rosin kwamen de Rebounders dichterbij. Helaas wist de tegenpartij er een driepunter in te schieten. Oscar Post scoorde nog een keer, waardoor er een ruststand van 19 – 16 op het scorebord stond.

De Rebound spelers gingen fel van start in de tweede helft. Goed samenspel van het team zorgde ervoor dat Corina Krooswijk en Luka Rosinin 4 minuten 8 punten weten te scoren. Emma Oranje, de  jongste speelster van het team, had een belangrijke rol in een van die scores door een mooie assist te geven. Eind van het derde kwart wordt afgeloten met een kleine voorsprong: 26 – 28.

Het laatste kwart startte weer in het voordeel van de tegenpartij. Maar de laatste periode wordt  uiteindelijk beslist door Rebound, met een hoofdrol voor Olivier Post. Hij had duidelijk nog voldoende energie om een eindsprint te  trekken en zorgde voor nog eens 10 punten.

Eindstand 34 – 42!

Eerste overwinning U14

Het U14 team heeft het dit seizoen zwaar. De meeste spelers zijn dit jaar begonnen op de middelbare school. Dat betekent: vroeg opstaan, lange reistijden en veel huiswerk. Daardoor lukt het niet altijd om te trainen. En dat hebben we eigenlijk hard nodig om ons staande te houden in de U14, waar alles zoveel sneller gaat dan bij de U12.

Afgelopen week is er goed getraind. En ondanks tegenvallende uitslagen, is duidelijk te zien dat dit team veel progressie maakt.

Rebound begon vol enthousiasme en overtuiging aan deze thuiswedstrijd. En dat resulteerde in een 10 – 0 run! Opvallend is dat iedereen in het team daarin zijn of haar steentje bijdraagt. Er wordt goed gewerkt in de rebound en aanvallend komen verschillende kinderen tot scoren. De tegenstander kijkt na dit goede begin de hele wedstrijd tegen een ruime achterstand aan. Ruststand is 32 – 11.

Ook in de tweede helft werkt de man-to-man press na score erg goed en wordt er veel balwinst uit gehaald. Het wordt geen moment spannend, maar het het Rebound team verslapt ook niet. Ze blijven fanatiek en gemotiveerd spelen. Fantastisch is dat nieuwkomer en jongste van het team Lorenza den Haan goed meedraait in de wedstrijd en zelfs weet te scoren.

Eindstand is 50 – 23. Goed gedaan team!