logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Wedstrijdverslag zwemmen ZVS'
16nov 2016

Wedstrijdverslag zwemmen ZVS

Zaterdag 12 november 2016 werd het tweede deel van de KNZB-verenigingscompetitie gezwommen in ons eigen zwembad De Wellen te ’s-Gravendeel.We zwemmen deze competitie met RSW uit Rotterdam, De Stelle uit Stellendam, SG-HGA (ZVH uit Hardinxveld-Giessendam en SVO uit Groot Ammers) en ZV Strijen.

ZV Strijen zwemt dit seizoen eigenlijk in de tweede klasse, terwijl de andere verenigingen allemaal in de derde klasse uitkomen. Daarom wijken sommige afstanden van de zwemmers van ZV Strijen iets af ten opzichte van de onze.
De organisatie van onze eerste thuiswedstrijd van dit seizoen lag in handen van ZVS en De Stelle. In een overvol zwembad werd in een sterk deelnemersveld volop gestreden om de beste resultaten. In navolging van de vorige wedstrijd waren het ook vandaag weer de jonge dames opvielen met hun prestaties.

Op de 100 meter vrije slag door Alianne Rollof, Anne van Antwerpen en Dewi Sint-Nicolaas persoonlijke records verbeterd met respectievelijk vier, twee en anderhalve seconde. De opvallendste prestatie op deze afstand kwam op naam van Isa de Vlaam. Zij verbeterde haar oude tijd met acht seconden. Milena Hendriks maakte met een tijd van 1.35,82 haar debuut in de wedstrijdploeg.

Ook op de korte sprintafstand 50 meter vlinderslag wisten Alianne Rollof (vierenhalve seconde), Anne van Antwerpen (twee) en Dewi Sint-Nicolaas (vier) hun tijden flink te verbeteren op een afstand die slechts twee banen betreft.

Betty Rollof verbeterde een recente persoonlijk record op de 200 meter wisselslag met maarliefst zes seconden. Anna Kok zwom deze afstand in een mooie tijd van 3.44,75 voor het eerst. Iets later verbeterde Betty Rollof ook haar tijd op de 50 meter vrije slag met twee vrije seconden. Aan deze afstand deed ook Isa de Vlaam weer mee en ook zij snoepte anderhalve seconde van haar oude toptijd af. Milena Hendriks debuteerde met 43,08 seconden op deze afstand.

Renske van Antwerpen behaalde twee gouden medailles en gaf haar eremetaal extra glans door haar persoonlijke records. Op de 50 meter schoolslag (één seconde) en 100 meter wisselslag (drieënhalve seconde) was ze sneller dan voorheen.

Roan Craenen debuteerde vandaag ook in de wedstrijdploeg. Op de 50 meter vrije slag zwom hij een tijd van 41,29 en later klokte hij 1.34,27 op de 100 meter vrije slag.

Naast de vele tijdsverbeteringen wist ZVS in een het sterke deelnemersveld ook nog vier medailles te behalen.

Goud:
Renske van Antwerpen (50 meter schoolslag en 100 meter wisselslag)

Zilver:
Celine de Jong (100 meter wisselslag)

Brons:
Gjalt de Man (50 meter schoolslag)

Zaterdag 3 december 2016 wordt de volgende wedstrijd pas weer gezwommen. In zwembad Blokweer te Alblasserdam wordt de derde poulewedstrijd in de Regio West-competitie gezwommen. De aanvang van de wedstrijd is om 11.30 uur.



Deel dit bericht met je vrienden!