Fraaie overwinning VV 's-Gravendeel

08 november 2016 door de redactie

De overwinning van ’s-Gravendeel op SSS was er één die op karakter behaald werd.
Maar al na 30 seconden spelen was het Feni Bileti die venijnig uithaalde, Ricardo Bakker ging gestrekt naar de hoek en tikte de bal knap naast. ’s-Gravendeel was gewaarschuwd tegen de winnaar van de 1ste periode. ’s-Gravendeel kroop uit de verdedigende positie en kreeg zodoende ook kansen. Marco Kruijthof zijn inzet was net iets te zacht om doelman Sylvano Diepenveen in problemen te brengen. Leon de Jong kwam in de 22ste minuut net een paar passen tekort op een splijtende pass van achteruit van Luc Rozendaal, waardoor de bal achter rolde. SSS kreeg na ruim 26 minuten spelen een corner toegewezen. De bal die strak werd voorgegeven werd door Feni Bileti maar net overgeschoten. Niet lang daarna was het Marco Kruijthof die via links knap doorkwam. Zijn schot verdween over het Klaaswaalse doel. Feni Bileti kreeg voor de 3de maal de kans om voor SSS te scoren. De middenvelder was echter weer onfortuinlijk en mikte van dichtbij over het ’s-Gravendeelse doel.

Onfortuinlijk was Colin Reening niet. Hij opende de score in de 37ste minuut. Hij werkte de bal achter Diepeveen nadat de bal knap werd teruggekopt door Marco Kruijthof, 0-1.  Vlak voor rust toonde Ricardo Bakker zijn kwaliteiten door redding te brengen op een inzet van Gijs van de Zande.

Na de theepauze rechte SSS de rug en ging op jacht naar de gelijkmaker. ’s-Gravendeel werkte daar echter niet aan mee en verscheen zelf enkele malen voor Sylvano Diepeveen. Zo kreeg Junior Calmera een niet te missen kans op 0-2. Zijn inzet miste precisie. Op de momenten dat SSS gevaarlijk voor het doel van ’s-Gravendeel verscheen, was Ricardo Bakker deze middag een betrouwbare sluitpost en was niet te passeren. Ook de verdedigers, Harry Wierda, Luc Rozendaal en balafpakker Jorrit van Driel stonden hun mannetje. Na een uur spelen dacht Danilo Alkema het 2de doelpunt voor ’s-Gravendeel te scoren. Echter doelman Diepeveen redde zijn ploeg met een fantastische redding en behoedde SSS voor een grotere achterstand.

Na zo’n 84 minuten moest SSS met 10 man verder. Scheidsrechter Turk toonde Erik Blokland voor de 2de maal het gele kartonnetje. En omdat SSS toch al meer de aanval probeerde te zoeken en de verdedigende taken anders aanpakte , kreeg ’s-Gravendeel nog meer aanvallende ruimte. Dit werd vlak voor het eindsignaal dan ook beloond. Colin Reening was vandaag de enige speler die doelpunten op zijn naam kon brengen. De terugspringende bal was voor hem geen probleem om de 0-2 op het scorebord te zetten.

Door deze overwinning, volgens de notabelen had ’s-Gravendeel in Klaaswaal niet eerder gewonnen van SSS, blijven de Seuters het goed doen.

Trainer Pascal van den Hoek van SSS moest een gedeelte van de 2de helft de wedstrijd achter de reclameborden volgen. Klaarblijkelijk had de trainer een opmerking gemaakt, die de scheidsrechter niet wilde accepteren.

Volgende week opnieuw een uitwedstrijd tegen een koploper. Op sportpark West is Rozenburg de tegenstander. Aanvang 14.30 uur