logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem '95 jarige komt voetbalmarathon goed door' Foto: Jan de Zeeuw/vv 's-Gravendeel
17mei 2016

95 jarige komt voetbalmarathon goed door

De 24-uurs voetbalmarathon bij de 95-jarige voetbalvereniging ’s-Gravendeel is prima verlopen. Bij de aftrap door Arie Mol, wethouder sportzaken van de gemeente Binnenmaas, lag het sportpark de Trekdam er zonovergoten bij.

Op vrijdag 13 mei 2016 om 18.00 uur mocht de wethouder drie pogingen doen zijn penalty te scoren bij Jurre de Ronde, keeper van ’s-Gravendeel D1. Jurre won, drie keer. En daarmee was de openingshandeling van de marathon een feit.

Het eerste onderdeel van de marathon was een voetbalclinic gegeven door zes trainers van de Sparta-Rotterdam academy aan +/- 100 spelers/speelsters van de vier voetbalclubs uit de gemeente Binnenmaas. Elke club, FC Binnenmaas, GOZ, Heinenoord en ’s-Gravendeel zelf natuurlijk was uitgenodigd voor deze clinic.

Het werd een geslaagde opening van het evenement. Alle deelnemers kregen na afloop een herinneringsmedaille, een hapje en een drankje en een ijsje van de wethouder.

Aansluitend werden door de ’s-Gravendeelse teams, van het tweede tot en met F3 in de voetbalmarathon wedstrijden gespeeld tegen diverse tegenstanders. Ook de nacht naar zaterdag door werd er gespeeld – al zat daar tussen 04.30 – 07.30 helaas een klein gaatje in. Maar dat mocht de pret ook ’s nachts niet drukken er werd gevoetbald.

De pupillen pakten de draad op zaterdagmorgen vroeg weer op en speelden tot aan de warming-up van het 1e , dat de laatste competitiewedstrijd thuis tegen SSS nog af ging werken.

Ondertussen was er op vrijdagavond in de catacomben van het complex een netwerkavond voor alle sponsors. Dit werd georganiseerd door de Stichting Voetbal Promotie ’s-Gravendeel. Het aantal aanwezige sponsors was veelbelovend en leidde tot een hartverwarmende avond, waar iedereen alle tijd voor elkaar kon hebben en er flink genetwerkt werd. Onder het genot van een hapje en een drankje.

Op de zaterdag werd het voetballen tussen 11 tot 15 uur omzoomd door een heuse braderie. Zo’n 15 kramen gevuld met diverse artikelen, eet- en drinkwaren en club merchandise trokken leuk publiek.

Het eerste elftal deed gelukkig een flinke duit in de tas voor wat betreft de feestvreugde aan het eind van de voetbalmarathon. ’s-Gravendeel won met 2 – 0  van SSS en speelde zich daarmee veilig in de 3e klasse. Toen kon het feest losbarsten en onder leiding van zanger Danny Ebbers bleef het nog lang gezellig in de kantine van de v.v. ’s-Gravendeel.

De 24 uurs Voetbalmarathon zat er op en is zeer geslaagd.

Voor de aan dit evenement gekoppelde goede doelen, de Voedselbank Hoeksche Waard en de Stichting Jaimy werden gedurende de voetbalmarathon diverse acties gehouden om tot een leuke opbrengst te komen. De opbrengst voor deze twee goede doelen wordt later bekend gemaakt.



Deel dit bericht met je vrienden!