Krappe winst VV s Gravendeel op GOZ

26 april 2016 door de redactie

Beide ploegen uit de gemeente Binnenmaas zouden de punten goed kunnen gebruiken. De gevarenzone is nog steeds in zicht.

De aanvangsfase in deze wedstrijd was wat zenuwachtig. Onnodig balverlies deed de wedstrijd rommelig aanzien. Het was ’s-Gravendeel dat na een kwartier de eerste doelpoging waagde. Melvin Zimmerman mikte naast nadat hij op de rand van het zestienmetergebied de bal in één keer op zijn slof nam.

Een uitgelezen mogelijkheid was er daarna voor Maurits Kuiper. Hij stormde op doelman Ryan Wemmers af, maar Kuiper schoot tegen de doelman.

’s-Gravendeel was de ploeg met meer balbezit, maar kon het nog niet omzetten in doelpunten. Cheflano Meiland zag zijn inzet in de handen van Wemmers eindigen. Maar na bijna een half uur voetballen kwam ’s-Gravendeel wel op voorsprong. Eerst was het Colin Reening de hard uithaalde en de bal tegen de paal zag belanden. In dezelfde minuut kwam Maurits Kuiper in balbezit en gaf de bal voor. Een Mijnsheerenlandse verdediger wilde de bal blokken maar passeerde onfortuinlijk zijn eigen doelman, 1-0.

Niet lang hierna verruimde ’s-Gravendeel de voorsprong. Weer was het Colin Reening, nu met een gemikte poging, die Wemmers wilde verschalken. Het was echter Youri Ton die met het hoofd de bal van richting deed veranderen en iedereen wat GOZ was verraste.

Tien minuten voor het rustsignaal probeerde Youri Ton het nog een keer. Ditmaal kon Wemmers met een knappe redding zijn ploeg behoeden voor een grotere achterstand.

Na de rust voetbalde ’s-Gravendeel te voorzichtig, waardoor GOZ meer gang kreeg richting het doel van ’s-Gravendeel. En er waren momenten dat GOZ dicht bij de aansluiter was. Nadat Jessy Lopes Barreto de 3-0 op zijn schoen had, hij schoot hoog over, verkleinde GOZ de achterstand. Na onoplettendheid in de ’s-Gravendeelse verdediging scoorde Martin Herlaar voor GOZ de 2-1.

GOZ voelde dat de gelijkmaker in de lucht hing en zocht meer de aanval op. Hierdoor kreeg ’s-Gravendeel meer ruimte en werd met een paar uitvallen nog heel gevaarlijk. Maar de pogingen van ondermeer Edinho Piqué en Bob Krens troffen geen doel.

Na negentig minuten plus een beetje blies arbiter Kraak voor de laatste maal op zijn fluit. ’s-Gravendeel kon eindelijk weer eens drie punten bijschrijven in een thuiswedstrijd. Door deze winst en het verlies van EBOH, stijgt ’s-Gravendeel een plaatsje en is het nu even buiten de gevarenzone.

Het kan volgende week goede zaken doen als er weer gewonnen wordt. Wat dan is in Rotterdam IJVV de Zwervers de tegenstander.

Pieter Lerensveld, Harry Wierda 72ste Bob Krens), Jorrit van Driel, Luc Rozendaal, Marvin v/d Ende, Melvin Zimmerman, Cheflano Meiland (60ste Jessy Lopes Barreto), Colin Reening, Edinho Piqué, Youri Ton (78ste Emery dos Santos), Maurits Kuiper.