logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Rebound U12 zet grote stap richting kampioenschap'
04apr 2016

Rebound U12 zet grote stap richting kampioenschap

Op zaterdag 2 april 2016 stond in de vijfde klasse West de topper op het programma tussen de U12 teams van Rebound en de Westland Stars. Met 12 punten uit 7 wedstrijden voor beide teams was het nummer 1 tegen 2.

De uitwedstrijd tegen deze tegenstander uit ”s-Gravenzande werd door Rebound verloren, wat tot op heden ook de enige verliespartij was. De uitslag was destijds 44 – 37, maar wellicht kwam dat doordat niet in het eigen tenue gespeeld kon worden, die waren vergeten……..

Onder toeziend oog van het volgepakte tribune begon de wedstrijd iets te laat, omdat het in deze tijd nog steeds moeilijk schijnt te zijn om ‘s-Gravendeel te vinden. Helaas kon coach Sophia deze belangrijke niet beschikken over een voltallige selectie, aangezien Jip, Lotte en Tine niet opgesteld konden worden. De twee laatstgenoemden waren geblesseerd maar boden wel support op de reservebank.

Rebound had duidelijk geen last van spanning en de eerste periode van 4 minuten werd met 8 – 2 in het voordeel afgesloten, Lenne nam hierbij alle scores voor zijn rekening.

De Westland Stars herpakte zich in de tweede periode. Met lange slingerworpen werd nummer 29 gevonden die vier keer de basket wist te vinden. Uiteindelijk stond het na de tweede periode 14 – 14.

In de derde en vierde periode werd door Rebound er een schepje bovenop gedaan, getuige de periodestanden van 6 – 2 en 13 – 2. Dit betekende al met al een ruststand van 33 – 18, een goede start!

De tweede helft begon zoals de eerste was afgelopen, een fel en goed spelend Rebound, waar de tegenstander geen raad mee wist. Leuk om te zien was de extra inzet die werd geleverd om het mannetje van je medespeler over te nemen. Er wordt voor elkaar gevochten en dit hebben we in eerdere wedstrijden wel anders gezien. Duidelijk is te zien dat het hele team gegroeid is dit seizoen.

Voor het begin van de laatste periode was de stand inmiddels 61 – 28 in het voordeel van Rebound. In de laatste periode konden de Westland Stars wel laten zien dat het een goed team heeft en Rebound liet de teugels nog even vieren.

Uiteindelijk was de score 67 – 40 en dat betekent dat Rebound al de thuiswedstrijden heeft gewonnen en met nog twee wedstrijden te spelen is er een voorspong van 2 punten op de nummer twee.

Volgende week speelt Rebound uit in Zoetermeer en de week daarna op 16 april volgt nog een uitwedstrijd in Hellevoetsluis tegen Jump’80. Twee teams waar in de thuiswedstrijd redelijk makkelijk van werd gewonnen.

“It ain’t over till it’s over”, maar de kans is groot dat Meike, Lotte, Tine, Duncan, Timo, Sybe, Tim, Jip, Lenne, Roelof en Joachim het kampioenschap voor Rebound in de wacht zullen slepen!



Deel dit bericht met je vrienden!