25feb 2016

Hardwerkend s Gravendeel verliest van SVS 1 2

’s-Gravendeel wachtte nog op de eerste overwinning in 2016, wat betreft competitie. En ook tegen SVS lukte het niet om de overwinning te pakken. SVS was de ploeg met meer balbezit.

Maar het eerste wapenfeit kwam van ’s-Gravendeel. Luc Rozendaal testte de kwaliteiten van doelman Kevin de Geus. De ’s-Gravendeelse verdediger schoot een vrije trap direct op het doel, waarna De Geus redding moest brengen.

Na bijna 21 minuten kon Emery dos Santos net niet bij de bal komen na een voorzet van Jeffrey van Twist. Hierna werd de druk van SVS groter op de verdediging van ’s-Gravendeel. Zo was het Roy Rijsdijk die net naast mikte en moest Ricardo Bakker redding brengen na een knap opgezette aanval van de ploeg uit Capelle a/d IJssel.

Na een foutje op het middenveld was Bakker de baas in een één tegen één situatie toen Serdar Kolay alleen op hem afstormde. Vijfenveertig minuten stonden op de klok en met 0-0 dacht men de rust in te gaan. Echter, na een onachtzaamheid bij ’s-Gravendeel wist Wishnu Badal  toch de 0-1 binnen te schieten. Een domper voor ’s-Gravendeel.

Na de theepauze eigenlijk een zelfde beeld. ’s-Gravendeel kon niets anders doen dan verdedigen, en deed dat wel naar behoren. Een klein kansje was er na een uur voetballen voor Michael Uludag die vanaf links de bal over het doel van SVS schoot. SVS kwam kort hierna verder op voorsprong.
Arbiter V/d Born kende een vrije trap toe net buiten het zestienmetergebied. Roy Rijsdijk ontfermde zich hierover. Via de muur verdween de bal achter doelman Bakker die wel gestrekt naar de hoek ging, maar niets meer kon uitrichten, 0-2.

Na dit doelpunt leefde ’s-Gravendeel op en probeerde toch de aansluiter te realiseren. Het was nu de beurt aan Edinho Piqué om een vrije trap langs de muur te brengen. Maar De Geus kon nipt redding brengen. Bob Krens kreeg op zijn beurt de kans om de achterstand te verkleinen na een steekpass van Edinho Piqué. De inzet van Krens ging net over. Na drieëntachtig minuten kreeg ’s-Gravendeel loon naar werken. Invaller Youri Ton tikte de 1-2 binnen achter De Geus uit een scrimmage.

De gelijkmaker zat er niet meer in. In de slotfase was het Ricardo Bakker die met enkele reddingen zijn ploeg moest behoeden voor een grotere achterstand. Zo blijft ’s-Gravendeel in 2016 dus nog zonder winst.

Volgende week zijn er geen competitieverplichtingen, maar speelt ’s-Gravendeel vriendschappelijk tegen vv Zwaluwe uit Lage Zwaluwe. Aanvang op Sportpark de Trekdam is 14.30 uur.

De eerstvolgende competitiewedstrijd is 5 maart 2016. Dan speelt ’s-Gravendeel uit in Rotterdam tegen Swift Boys.