Afbeelding bij nieuwsitem 'VV 's-Gravendeel verliest van GOZ 1-0' Foto's: Sandra Barth
14dec 2015

VV 's-Gravendeel verliest van GOZ 1-0

Het laatste competitieduel van 2015 wist ’s-Gravendeel niet te winnen. In de derby was GOZ te sterk. Maar ’s-Gravendeel de ploeg die het meest balbezit had.

De eerste kans die het kreeg was al na zes minuten. Een knappe actie op rechts van Perrie Huisman werd voor het doel niet goed beoordeeld en zo ging de kans verloren. Aanvaller De Winter deed voor GOZ wat terug. Zijn inzet ging net naast. Het vele balbezit kon door ’s-Gravendeel niet verzilverd worden. Met zijn linkerbeen kon Perrie Huisman doelman Wemmers niet verschalken en Michael Uludag stuitte op de doelman nadat hij met precisie door Edinho Piqué werd bediend.

In de 26ste minuut sloeg het noodlot toe. GOZ kwam, misschien onverwachts, op de 1-0 voorsprong via Robin Vollebregt. Waarbij het verdedigingswerk bij ’s-Gravendeel er niet goed uitzag. Het had erger kunnen worden voor ’s-Gravendeel, maar de ploeg had het geluk dat Wesley van Gijzen geheel vrijstaand de bal niet goed onder controle kreeg. Via Colin Reening kreeg ’s-Gravendeel vlak voor rust nog een mogelijkheid op de gelijkmaker. Zijn inzet werd tot corner verwerkt.

De 2de helft speelde zich het meeste af op de helft van GOZ. Maar of het lag aan de ‘onkundigheid’ bij de aanvallen van ’s-Gravendeel, of aan het puike verdedigingswerk van GOZ. Wie zal het zeggen. Het feit was, dat ’s-Gravendeel niet tot scoren kwam in Mijnsheerenland.

Een kopbal van Jorrit van Driel verdween in de handen van Wemmers en de grootste kans van de wedstrijd kon niet tegen het net gewerkt worden door Perrie Huisman. De bal kwam voor zijn voeten nadat Wemmers deze loste na een schot van Michael Uludag. Huisman mikte naaste het gapende doel.

De spaarzame momenten die GOZ onder de aanvalsdriften van ’s-Gravendeel uit kwam werd het wel gevaarlijk. Enkele malen stond Pieter Lerensveld in de weg en voorkwam erger. Na 90 minuten en een beetje blies arbiter De Graaf voor de laatste maal op zijn fluitje en moest ’s-Gravendeel zonder punten huiswaarts keren.

De Graaf deelde maar liefst acht gele kaarten uit in deze wedstrijd, waardoor het leek op een harde partij. Niets was minder waar.