Afbeelding bij nieuwsitem 'VV 's-Gravendeel wint thuis niet van FC Perkouw' Foto's: Sandra Barth
16nov 2015

VV 's-Gravendeel wint thuis niet van FC Perkouw

’s-Gravendeel begon stroef tegen FC Perkouw. FC Perkouw zette goed druk waar ’s-Gravendeel moeilijk onderuit kon komen. De eerste kansen waren dan ook voor de ploeg uit Berkenwoude. Na ruim een kwartier haalde aanvoerder Jan Smits uit, maar zag zijn inzet net naast gaan.

Er waren 26 minuten gespeeld toen de gevaarlijke Edgar Mudde aan de aandacht van de ’s-Gravendeelse verdediging ontsnapte en alleen door kon gaan. Helaas voor hem vond hij het zijnet. Een zestal minuten later moest Pieter Lerensveld reddend optreden door een kopbal te weren en over de lat te tippen. ’s-Gravendeel kon er aanvallend niet veel tegenover zetten. En na 35 minuten kwam ’s-Gravendeel dan ook op achterstand. Een hard voorgegeven corner werd door ’s-Gravendeel niet best verwerkt en het was Harold Vrolijk die het laatste zetje gaf voor de 0-1.

Voor ’s-Gravendeel een identieke situatie voor het doel van FC Perkouw. Alleen aan ’s-Gravendeelse zijde werd er niet adequaat gereageerd en kon het net niet gevonden worden. Vlak voor rust was het Perrie Huisman die gevaarlijk werd, maar ook hij vond het zijnet. Helaas voor ’s-Gravendeel werd er in de blessuretijd van de 1ste helft nog gescoord door FC Perkouw, Ruben de Vries was hier verantwoordelijk voor, 0 – 2.

De start van het 2de bedrijf, begon ’s-Gravendeel fel. Het wilde geen thuisverlies lijden. Het wierp vruchten af. In de 53ste minuut bracht Jeffrey van Twist via een vrije trap de bal gevaarlijk in het 16 metergebied. De bal kwam via een verdediger van FC Perkouw via de lat terug. Colin Reening was er als de kippen bij om de bal binnen te koppen, 1-2.

Toch herpakte FC Perkouw zich een beetje en werd enkele malen gevaarlijk. Na een uur voetballen vergrootte FC Perkouw de voorsprong. Ruben de Vries tekende zijn 2de doelpunt aan door de 1-3 binnen te schieten.

’s-Gravendeel probeerde met man en macht toch meer te forceren. Luc Rozendaal kopte net over nadat Bob Krens een vrije trap genomen had. De achterstand werd in de 73ste minuut verkleind. Een scherp genomen hoekschop van Jeffrey van Twist werd door Stef de Goede achter zijn eigen doelman verwerkt, 2-3.

Meer zat er niet meer in voor ’s-Gravendeel, ook niet toen Maurits Kuiper flink uithaalde maar de vuisten van doelman Dennis Ensing op zijn weg vond. Wederom een hard strijdend ’s-Gravendeel in de 2de helft, maar het huzarenstukje tegen ZBC ’97, kon nu niet herhaald worden.

Over twee weken staat de derby tegen SSS op het porgramma. Aanvang in Klaaswaal is 14.30 uur.
A.s. dinsdag 17/11 speelt ’s-Gravendeel om 20.00 uur vriendschappelijk thuis tegen LMO.

Pieter Lerensveld, Jorrit van Driel (46ste Colin Reening), Reinier Toes, Luc Rozendaal, Marvin v/d Ende, Bob Krens, Maurits Kuiper, Edinho Piqué, Jeffrey van Twist, Michael Uludag, Perrie Huisman (64ste Youri Ton)