Aanvallend spel Heren ZVS beloond met overwinning

16 november 2015 door de redactie

De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel speelden zaterdag 14 november 2015 de zevende wedstrijd van het seizoen in de tweede klasse B van Regio West. Op het programma stond een treffen met Westland 2 uit ’s-Gravenzande in zwembad De Wellen te ‘s-Gravendeel. Coach Cees van Helfteren had niet de beschikking over een complete selectie. Patrick van Haarlem, Arie Molendijk en Marcus Dekker konden niet van de partij zijn. Daardoor konden er twee wisselspelers worden ingezet.Op papier stond een wedstrijd tussen twee ploegen uit de middenmoot waarbij het team van Westland de betere papieren zou bezitten. Daar verschil vervaagde snel door het felle en aanvallende spel van ZVS. Na drieëntwintig seconden was daar al de openingstreffer van teamtopscoorder Wessel Boersma. Niet veel later wist Westland vrij eenvoudig langszij te komen dankzij twee cadeautjes die zij in hun schoot geworpen kregen. De thuisploeg hervond zich snel en tekende via Robert van Son voor de gelijkmaker.

De tweede periode startten de ’s-Gravendelers met een manmeer welke zij met succes af wisten te ronden door opnieuw een doelpunt van Robert van Son. ZVS zette haar opmars voort en wist voorzichtig uit te lopen op haar tegenstander. Via treffers van Daan de Zeeuw (manmeer) en Wessel Boersma werd de voorsprong verder uitgebouwd. Kansen vloeiden rijkelijk al schortte het zo nu en dan aan de afronding. Westland doelpuntte slechts eenmaal waardoor ZVS halverwege de wedstrijd leidde met 5-3.

Het was Daan de Zeeuw die in het ietwat rommelige derde kwart de ’s-Gravendeelse eer redde met zijn doelpunt. De gasten wisten niet tot scoren te komen, mede door de defensieve opstelling van ZVS.

In het slotakkoord van de wedstrijd stelde ZVS orde op zaken en zag, ondanks enkele spannende momenten, de overwinning geen moment meer in gevaar komen. Dankzij treffers van Wessel Boersma en Dennis Brobbel werd voorsprong verder uitgebouwd en kon zo de derde overwinning van het seizoen uiteindelijk veilig worden gesteld.

Coach Van Helfteren kan samen met zijn team trots zijn op het behaalde resultaat. De heren kijken dan ook vol vertrouwen uit naar de wedstrijd van volgende week.

Eindstand: 8-4
Periodestanden: 2-2, 3-1, 1-0, 2-1

Doelpuntenmakers: Wessel Boersma (3x), Robert van Son en Daan de Zeeuw (ieder 2x) en Dennis Brobbel (1x).

De volgende wedstrijd van het seizoen is zaterdag 21 november 2015 tegen MNC Dordrecht 4. Deze wedstrijd vindt plaats in zwembad De Wellen in ‘s-Gravendeel en begint om 17.30 uur.