Waterpoloheren ZVS strijdend ten onder

01 november 2015 door de redactie

De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel speelden zaterdag 31 oktober 2015 de vijfde wedstrijd van het seizoen in de tweede klasse B van Regio West. Op het programma stond een treffen met De Zijl Zwemsport 5 uit Leiden in zwembad De Wellen te ‘s-Gravendeel. Trainer/coach Cees van Helfteren had niet de beschikking over een complete selectie. Arie Molendijk was niet van de partij. Daardoor konden er vier wisselspelers worden ingezet.

Beide ploegen bezetten een plaats in de middenmoot waarbij De Zijl nog net in het linkse rijtje staat ten opzichte van ZVS.

De Leidse heren schoten als een waar kanon uit de startblokken. Met een hoog spel- en zwemtempo imponeerden zij de ’s-Gravendelers direct vanaf de eerste seconde. Het was al snel duidelijk, ZVS moest flink aan de bak. Ondanks de druk wist de thuisploeg goed stand te houden en zag zij haar tegenstander slechts eenmaal scoren.

Het snelle spel werd in de tweede periode voortgezet en De Zijl breidde haar voorsprong verder uit tot 0-3. De Seuters kregen wel de kansen maar stuitten telkens weer op de Leidse keeper. Helaas voor ZVS stond nog steeds de ‘nul’ op het scorebord.

Met het wisselen van de speelhelft, zoals dat halverwege de wedstrijd te doen gebruikelijk is, leek ook het tij te keren voor de formatie Van Helfteren. Kort nadat de vierde tegentreffer was geïncasseerd, haalde Wessel Boersma hard uit van afstand en verraste daarmee de keeper waardoor het eerste ’s-Gravendeelse doelpunt een feit was. Binnen twintig seconden vielen opnieuw twee treffers. Beide ploegen troffen eenmaal doel waarbij Dennis Brobbel doelpuntte voor ZVS. In de laatste minuut van de periode scoorde Robert van Son uit een manmeer. Daardoor was de stand teruggebracht tot 3-5.

Met het laatste kwart voor de boeg, nog vijf minuten op de klok en een wedstrijd waarin alles mogelijk bleek te zijn, startten de heren vol vertrouwen aan hun laatste offensief. ZVS groeide in de wedstrijd en wist steeds meer kansen te creëren. Opnieuw was er een overtalsituatie waaruit ZVS wist te scoren, ditmaal via Patrick van Haarlem, waardoor er 4-5 op het scorebord prijkte. De Zijl liet opnieuw van zich horen en trof doel. Gedurende een hectisch slotakkoord bleven de ’s-Gravendelers jagen en met succes. Wessel Boersma trof doel en zette op slechts twee minuten voor het eindsignaal de stand op 5-6. Helaas werd de gelijkmaker niet meer gescoord maar minimaal een gelijkspel was zeker op z’n plaats geweest.

Eindstand: 5-6
Periodestanden: 0-1, 0-2, 3-2, 2-1

Doelpuntenmakers: Wessel Boersma (2x), Robert van Son, Patrick van Haarlem en Dennis Brobbel (ieder 1x)

De volgende wedstrijd van het seizoen is zaterdag 7 november 2015 tegen BZC 1. Deze wedstrijd vindt plaats in zwembad De Hofstee te Bergambacht en begint om 21.15 uur.