Afbeelding bij nieuwsitem 'Afscheid nemende Barendregt matchwinner voor ’s-Gravendeel'
11mei 2015

Afscheid nemende Barendregt matchwinner voor ’s-Gravendeel

De wedstrijd van ’s-Gravendeel tegen Groote Lindt stond min of meer in het teken van afscheid nemen. Zo hebben Michael Nijssen, vertrekt naar NSVV, en Rémon Barendregt, stopt, voor de laatste maal het rode shirt gedragen. Ook werd er afscheid genomen van het natuurgras op het hoofdveld van ‘s-Gravendeel. Over enkele weken wordt er gestart met de aanleg van kunstgras op het centre court van de “Seuters”.

De wedstrijd begon gelijk al met een kans voor Rémon Barendregt. Er was nog geen volle minuut gespeeld toen Jorrit van Driel de bal vanaf rechts voorbracht. Barendregt kopte de bal in de handen van doelman Klootwijk.

’s-Gravendeel was de ploeg met meer balbezit had en ook wat vaker richting doelman Klootwijk kon komen. Ook de Zwijndrechtenaren konden wel wat terugdoen, maar de verdediging van ’s-Gravendeel stond goed en doelman Pieter Lerensveld stond enkel malen op de goede plek.

In de 22ste minuut een schrikmoment. Wesley Meuldijk verstapte zich en verdraaide daarbij waarschijnlijk zijn knie. Een soort van ‘knak’ was te horen bij spelers en langs de kant. Een bezoek in het ziekenhuis kon nog niet duidelijk maken wat er aan de hand was. Van de week zal Wesley Meuldijk wederom een bezoek aan het ziekenhuis moeten brengen voor nader onderzoek.

Het vervolg van de wedstrijd gaf een zelfde beeld. In de 34ste minuut kwam ’s-Gravendeel op voorsprong. Rémon Barendregt kwam in balbezit en bedacht zich geen moment. Met een bekeken schot bracht hij de 1-0 op zijn naam. Vlak voor het rustsignaal was het wederom Barendregt die gevaarlijk was. Helaas geen 2de treffer voor hem.

Met enigszins wat windvoordeel voor ’s-Gravendeel in de 2de helft was het Perrie Huisman die in één actie tweemaal doelman Klootwijk kon passeren. De doelman kon redding brengen. Zijn doelmancollega aan de andere kant moest ook de reddende factor zijn om de nul te houden. Dat lukt Lerensveld enkele malen. Invaller Jessy Lopes Barreto, die na een publiekswissel Michael Nijssen verving, kwam via de rechterkant knap door. Maar met zijn voorzetten kon ’s-Gravendeel geen gevaar brengen.

Het laatste kwartier liep ’s-Gravendeel te ver naar achteren. Echt gevaar kon Groote Lindt niet stichten, waardoor ’s-Gravendeel wel dit seizoen tweemaal van Groote Lindt gewonnen heeft. Echter Groote Lindt heeft nog een nacompetitie toetje.

Maar mooi moment voor Rémon Barendregt om in zijn laatste wedstrijd de matchwinner voor ’s-Gravendeel te zijn en ook in de laatste minuut een publiekswissel kreeg.

Pieter Lerensveld, Jorrit van Driel, Michael Nijssen (55ste Jessy Lopes Barreto), Luc Rozendaal, Marvin v/d Ende, Melvin Zimmerman (65ste Jeffrey van Twist), Colin Reening, Edinho Piqué, Vincent Kroon, Wesley Meuldijk (22ste Perrie Huisman), Rémon Barendregt