’s-Gravendeel buigt 2-0 achterstand om naar 2-5 winst tegen VVOR

26 april 2015 door de redactie

Het was de wedstrijd van Vincent Kroon. Met vier doelpunten van de vijf die ’s-Gravendeel scoorde, was hij de man van de wedstrijd. Maar daar leek het in de eerste 45 minuten niet op dat ’s-Gravendeel de touwtjes in handen had. Het begon wat mak en het leek erop dat de competitie gewoon even uitgespeeld moest worden. Ook omdat er voor beide ploegen niets meer te halen viel.

De eerste mogelijkheid was wel voor Edinho Piqué. Met een geplaatste vrije trap probeerde hij doelman Adelmund te verschalken. De keeper redde ternauwernood. Enkele momenten later was het wel VVOR dat op voorsprong kwam. Met een op maat geven voorzet van Marco Verhost was het Jan Vos die de bal knap achter Pieter Lerensveld kopte, 1-0.

’s-Gravendeel geloofde het wel, die indruk gaf het.  In de 25ste minuut werd het zelfs op een ruimere achterstand gezet. Roy de Melker gaf de bal knap voor. Rhandy Rademaker mikte in eerste instantie op de lat. De terugspringende bal was een prooi voor dezelfde speler en hij deed een poging om toch nog het net te vinden. De bal leek ‘makkelijk’ te verwerken voor Pieter Lerensveld. Echter de onfortuinlijke doelman grabbelde en graaide naar de bal, loste deze, waarna de bal toch in het doel verdween, 2-0.

’s-Gravendeel poogde toch wat aanvallende impulsen te geven. Perrie Huisman mikte na een half uur spelen op de paal. Een minuut later was het Vincent Kroon die zijn 1e doelpunt aantekende, nadat Jeroen Adelmund de bal loste na een vrije trap van Edinho Piqué. De Oost Rotterdammers appelleerden dat Kroon buitenspel stond. Assistent-scheidsrechter Melker nam dit over en stond met de vlag in de lucht. En hoewel scheidsrechter Van der Bend eerst naar het midden wees, nam hij toch het signaal van zijn assistent over en gaf  een vrije trap voor VVOR. Hierna bloedde het eerste deel een beetje dood. Pieter Lerensveld behoedde zijn ploeg voor een grotere achterstand door een laag ingeschoten bal naast te tikken.

De vraag luidt: ”Wat heeft trainer Kleijn in de rust gezegd?”, of wat zat er in de thee bij ’s-Gravendeel of niet in de thee van VVOR. Er kwamen andere Seuters uit de kleedkamer. Er was beleving en de gang naar Jeroen Adelmund werd vaker gevonden.

Zes minuten na het begin van de tweede helft was het nu wel Vincent Kroon die het 1e ’s-Gravendeelse doelpunt op zijn naam kon brengen. De bal kwam via de voet van Rémon Barendregt bij Kroon terecht, die zich geen moment bedacht een de aansluiter binnenschoot, 2-1.

’s-Gravendeel geloofde er weer in en ging op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er ook na 63 minuten spelen. Wesley Meuldijk liet een paar VVOR verdedigers het nakijken en gaf een steekbal op Kroon. Zijn tweede doelpunt was een feit, 2-2.

Het was nog niet klaar, nu was het VVOR dat het hoofd liet hangen en het wel geloofde. Rémon Barendregt deed ook een duit in het zakje. Scheidsrechter Van der Bend paste goed de voordeelregel toe, nadat Perrie Huisman onreglementair onderuit geschoffeld werd. Barendregt profiteerde van het balbezit en plaatste de bal knap langs Adelmund, 2-3.

Nadat de bal na 76 minuten van achteruit lang naar voren werd gebracht, kopte Wesley Meuldijk deze knap door. Vincent Kroon reageerde hier alert op en kon zo doorlopen naar de lange VVOR-doelman. De in vorm zijnde spits deze middag liet de doelman het nakijken 2-4.

Toch nog een ruime voorsprong voor ’s-Gravendeel. Echter Kroon vond het waarschijnlijk nog niet genoeg. Een knappe voorzet van Maurits Kuiper werd weer doorgekopt door Wesley Meuldijk. Weer stond Kroon op de goede plek, die de 2-5 eindstand in de 83ste minuut op het scorebord zette.

Een wedstrijd dus met twee gezichten, waarin ’s-Gravendeel in de tweede helft het heft in handen nam en profiteerde van het gemakzucht bij de Oost Rotterdammers.

Volgende week reist ’s-Gravendeel naar Zevenbergen om het op te nemen tegen het al inmiddels gedegradeerde Seolto. Aanvang 14.30 uur.