logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Benauwde zege ’s-Gravendeel op EBOH 2-1' Foto: P.R. v.v. 's-Gravendeel
07apr 2015

Benauwde zege ’s-Gravendeel op EBOH 2-1

’s-Gravendeel kon drie punten bijschrijven na de zege op EBOH. Maar daar was misschien alles mee gezegd.

De Dordtenaren lieten al gelijk blijken dat het niet zomaar naar ’s-Gravendeel was gekomen om wellicht een puntje mee te pakken. Gelijk van het begin af werd er druk gezet op  ’s-Gravendeels balbezit. Daar hadden de Seuters aanvankelijk moeite mee. Maar uit de eerste de beste aanval kwam ’s-Gravendeel wel op voorsprong. Wesley Meuldijk werd op rechts aangespeeld. De spits bracht de bal voor de doelmond en het was Vincent Kroon die de 1-0 kon binnenschieten. Kleine tegenslag voor EBOH.

Maar met zeker nog 81 minuten te spelen was er nog geen paniek bij de Dordtse formatie. Met kansen voor Colin Reening en een kopbal van Luc Rozendaal voor ’s-Gravendeel was het toch EBOH dat meer dreigend was en een aantal keren gevaarlijk voor doelman Pieter Lerensveld verscheen. Zo ook na 36 minuten spelen toen hij redding moest brengen op een inzet van Ricardo van de Merwe. Na wat gevaarlijke schermutselingen in en rond het ’s-Gravendeelse strafschopgebied werd er met de 1-0 voorsprong gerust.

Na de theepauze probeerde ’s-Gravendeel zelf wat meer dreigend te gaan voetballen. Dat leek te lukken in de beginfase. Colin Reening testte de kwaliteiten van doelman Joey Hughes. Maar die had weinig moeite om het schotje van Reening te keren. Het was eigenlijk wachten op het moment dat EBOH op gelijke hoogte kon komen. Dat lukte in de 68ste minuut bijna. Maar het was Pieter Lerensveld die zijn doel nog schoon kon houden. Dat lukte in de 71ste minuut niet. Er werd wat twijfelend verdedigd aan de kant van ’s-Gravendeel. Mark Oldenburger profiteerde hiervan en deed de Dordtenaren juichen, 1-1.

Het werd hierna wat slordig aan beide kanten. Veelvuldig en onnodig werd er balverlies geleden. En dan zijn er ongeschreven wetten in de voetballerij. Niet altijd wint de ploeg die misschien wat beter is of meer balbezit heeft. ’s-Gravendeel kwam na 82 minuten spelen op 2-1. Een aanval via Wesley Meuldijk leek op niets uit te draaien. Echter, Perrie Huisman kwam in balbezit, kapte zijn tegenstander uit en haalde vernietigend uit. Doelman Hughes en de rest van de verdediging van EBOH hadden hier geen antwoord op, en storten ter aarde na deze domper.

In de resterende minuten gebeurde er niets noemenswaardigs meer en kon de uitstekende leidende 23 jarige arbiter D. Kaijen uit Klaaswaal, die de kaarten op zak hield in dit sportieve treffen, na 90 minuten en een beetje voor de laatste maal op zijn fluitje blazen.

Volgende week reist ’s-Gravendeel naar Maasdam om de Binnenmaas clash uit te vechten tegen FC Binnenmaas.