Verlies ’s-Gravendeel tegen Feyenoord 3-0

17 maart 2015 door de redactie

Misschien doet de 3-0 uitslag  vermoeden dat ’s-Gravendeel door Feyenoord is weggespeeld. Niets is minder waar. Zeker in de eerste 20 minuten kreeg de formatie van trainer John Kleijn enkele mogelijkheden om zelf te scoren. Helaas waren de Rotterdammers net iets effectiever in het afronden van hun kansen en kregen ze wat hulp van scheidsrechter Den Hartog.

Wesley Meuldijk kreeg na 18 minuten aan de kant van ’s-Gravendeel een riante kans om ’s-Gravendeel aan een doelpunt te helpen. Maar nadat hij knap wegdraaide bij zijn tegenstander ging zijn poging net naast. Twee minuten later kwam Feyenoord dan op voorsprong. Jos Buitenhuis kon geheel vrijstaand inkoppen, nadat de bal vanaf links op maat werd aangegeven, 1-0.

Enkele momenten later behoedde Jessy Lopes Barreto zijn ploeg voor een grotere achterstand door de bal van de lijn te koppen. Maar de achterstand werd wel vergroot. Moet wel gezegd worden dat scheidsrechter Den Hartog uit Den Haag, Feyenoord te hulp schoot. Want als enige op het veld vond de arbiter dat Luc Rozendaal te fel naar de bal gleed en zijn tegenstander onderuit haalde. Tot ieders verbazing wees Den Hartog naar de penaltystip. Het gegeven cadeautje werd door Tim van Rheenen verzilverd.

Twee minuten voor de rust moest Pieter Lerensveld nog reddend optreden op een inzet van Reginald Faria nadat hij niet goed op de huid gezeten werd door Jessy Lopes Barreto. De 2-0 was dus tevens de ruststand.

’s-Gravendeel voelde dat er toch wat te halen was op Varkenoord en zette brutaal vroeg druk op de Feyenoorders als die in balbezit waren. Die waren verrast en wisten soms niet met de situatie om te gaan. Ook na 52 minuten spelen, toen na een knappe actie Wesley Meuldijk door één van de verdedigers onreglementair tot een halt toegeroepen werd. Iedereen, zelfs de verdediger zelf, rekende op een rode kaart. Maar scheidsrechter Den Hartog zag dat toch anders en toonde Ferry van Lare echter geel, waarmee de verdediger goed wegkwam.

Vincent Kroon kreeg nog een mogelijkheid om wat terug te doen namens ’s-Gravendeel. Nadat hij zijn tegenstander uitkapte haalde hij uit, een uitgeschoven been kon voor Feyenoord redding brengen. Na iets meer dan een uur voetballen, werd de voorsprong voor Feyenoord dan toch vergroot. Reginald Faria kon vrijstaand Pieter Lerensveld passeren en de stand op 3-0 brengen.

En weer kregen de Seuters een kans om de achterstand te verkleinen, nu via Jessy Lopes Barreto. Maar hij schoot helaas naast. Keeper Mitchell Scheermeijer toonde ook nog zijn kwaliteiten door met een ‘fotoduik’ redding te brengen. Zijn ’s-Gravendeelse collega  had nog een gevalletje Micky van der Hart. Na een terugspeelbal schatte Pieter Lernesveld de situatie iets verkeerd in. Maar daar waar de bal toen bij Van der Hart in het Go Ahead doel verdween, ging de bal rakelings naast het ’s-Gravendeelse doel. Na dit gevalletje gebeurde er niet echt veel meer. Misschien een ietwat geflatteerde uitslag, maar de 3-0 uitslag blijft wel staan.

Volgende week een derby voor ’s-Gravendeel. Het Klaaswaalse S.S.S. komt dan op bezoek op sportpark de Trekdam. Aanvang 14.30 uur.