logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
17mrt 2015

Waterpoloheren winnen bij "De Duck out"

De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel speelden zaterdag 13 maart 2015 de zeventiende wedstrijd van het seizoen in de derde klasse D van Regio West. Op het programma stond een treffen met De Duck 1 in zwembad De Dukdalf te Brielle. Trainer/coach Cees van Helfteren had niet de beschikking over een complete selectie door afwezigheid van Patrick van Haarlem (blessure) en Daan de Zeeuw (vakantie). Ter versterking werd Mike van Voorthuisen, speler uit Heren 2, toegevoegd aan de selectie en maakte daarmee zijn debuut in de ’s-Gravendeelse hoofdmacht. Daardoor konden er twee wisselspelers worden ingezet.

De waterpoloheren moesten voor de wedstrijd tegen De Duck stad en land afreizen om uiteindelijk in Brielle te komen. Het spelen in het “gevreesde bad”, waarbij het aan één kant dermate ondiep is dat men er kan staan, blijft altijd lastig. Een wedstrijd op vrijdagavond is anders, maar inmiddels een jaarlijks terugkerend ritueel voor ZVS.

De thuisploeg kwam al vroeg in de wedstrijd dankzij een counter verrassend op voorsprong. Snel stelde ZVS orde op zaken en kwam via drie treffers van Wessel Boersma binnen twee minuten al direct weer op voorsprong. De ’s-Gravendelers wisten deze voorsprong met succes te verdedigen, al wist De Duck het de heren regelmatig knap lastig te maken. Mede dankzij goed verdedigend werk van ZVS-keeper Martijn Stolk wist de thuisploeg nog twee keer te scoren, hetgeen onvoldoende om de wedstrijd naar haar hand te zetten. Wessel Boersma zou later nog driemaal scoren en daarmee alle ’s-Gravendeelse doelpunten op zijn naam zetten.

Door deze overwinning blijft ZVS in het kielzog van koploper BZC 2 uit Bergambacht. Het verschil is nog steeds één punt waardoor het in de top van het klassement enorm spannend is in de race om het kampioenschap. Volgende week wacht de heren dé belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Dan zullen beide teams elkaar treffen.

Eindstand: 6-3
Periodestanden: 1-3, 1-1, 1-1, 0-1

Doelpuntenmakers: Wessel Boersma (6x)

De volgende wedstrijd van het seizoen is zaterdag 21 maart 2015 tegen koploper BZC 2. Deze wedstrijd vindt plaats in zwembad De Hofstee te Bergambacht en begint om 19.15 uur.



Deel dit bericht met je vrienden!