08mrt 2015

Knappe overwinning ’s-Gravendeel bij IJVV de Zwervers 0-3

Trainer John Kleijn moest tijdens de warming up zijn ’s-Gravendeelse formatie aanpassen. Melvin Zimmerman haalde het door  werkzaamheden niet om op tijd aanwezig te zijn. Jessy Lopes Barreto nam derhalve zijn plaats in. Na het gebruikelijk aftasten in het begin, kwam het spel van ’s-Gravendeel wat beter uit de verf. Keeper Luke van der Steen moest na 13 minuten al reddend optreden nadat Marco Kruijthof hem op zijn kwaliteiten testte. Vincent Kroon legde de bal panklaar voor Kruijthof terug. Twee minuten na dit gebeuren kwam ’s-Gravendeel wel op voorsprong. Een ietwat mislukte corner van Edinho Piqué werd door vele spelers van beide kanten gemist. Echter Luc Rozendaal was vlak voor het doel wel alert en wist de bal achter Van der Steen te werken, 0-1.

IJVV de Zwervers probeerde wel plaagstoten uit te delen, maar de IJsselmonders slaagden er niet echt in om direct gevaar te stichten voor het ’s-Gravendeelse doel. De Seuters kwamen na 29 minuten zelfs op 0-2. Goed druk zetten van Marco Kruijthof deed een verdediger van IJVV de Zwervers in paniek raken. Hij ging hierbij in de fout en Kruijthof veroverde op fraaie wijze de bal. Hij kreeg ruim baan om naar Van der Steen te lopen en rondde bekwaam af. Vlak voor rust was het Pieter Lerensveld die redding kon brengen nadat Jay Falix uithaalde. Het was een lastige zwabberende stuitbal die de ’s-Gravendeelse doelman moest verwerken. Met de 0-2 stand werd er gerust.

Het was te begrijpen dat IJVV de Zwervers op jacht ging naar zeker de aansluiter. ’s-Gravendeel werd gedwongen om achteruit te lopen. De druk op de ’s-Gravendeelse verdediging werd hierdoor groter. Zelf kon het op het middenveld moeilijk balbezit houden en werden de voorwaartsen niet goed bediend. Echter onder de bezielende leiding van de centrale verdedigers Luc Rozendaal en Jorrit van Driel kon IJVV de Zwervers van het ’s-Gravendeelse doel weggehouden worden. In de 73ste minuut was er wel een hachelijk moment in de ’s-Gravendeelse doelmond. Op onverklaarbare wijze werd een inzet van Jay Falix van de lijn gehaald en verdween de bal in de handen van doelman Lerensveld. Marco Kruijthof kreeg na 79 minuten spelen een riante kans om met rechts flink uit te halen. De middenvelder twijfelde iets te lang of hij met zijn ‘chocolade’ been dit wel zou doen en gaf de bal toch maar aan Jeffrey van Twist. De aanvaller mikte naast het doel van IJVV de Zwervers.

Er waren nog twee minuten te gaan en Jessy Lopes Barreto bracht zijn ploeg op de 0-3 eindstand. Zijn doelpunt was een beetje identiek aan de 0-2 van Marco Kruijthof. Lopes Barreto zette goed druk op zijn tegenstander en veroverde hierbij de bal. Zodoende kreeg hij vrije doorgang naar het IJsselmondse doel en liet hij voor de derde keer Van der Steen de gang naar het net maken. Een lekkere overwinning voor ’s-Gravendeel, die na twee wedstrijden lijstaanvoerder is als het gaat om de 3de periode.

Volgende week speelt ’s-Gravendeel de inhaalwedstrijd uit tegen Feyenoord av. Aanvang is 14.30 uur.