’s-Gravendeel verliest oefenpotje van Strijen 1-6

08 februari 2015 door de redactie

Zowel bij ’s-Gravendeel als bij Strijen kon er niet gevoetbald worden. En het kunstgrasveld bij Strijen werd bespeeld door het Strijense A-1 elftal. Beide teams togen daarom naar Spijkenisse om daar op het kunstgrasveld van SCO ’63 te spelen.

Net als tegen SC Botlek vorige week, was er zeker in de beginfase van deze wedstrijd weinig krachtsverschil tussen ’s-Gravendeel en tweedeklasser Strijen. In de 20ste minuut was Wesley Meuldijk zelfs even gevaarlijk, maar zijn poging ging over.

10 Minuten later was de ’s-Gravendeelse spits wel trefzeker. Hier ging wel een fout van de Strijense defensie aan vooraf. Na een communicatiestoornis tussen een Strijense verdediger ,die de bal foutief terugkopte, en de Strijense doelman, was het Wesley Meuldijk die eenvoudig de 1-0 kon aantekenen.

Echter dit was voor de Strijense trainer een teken om zijn team op te zwepen. Combinaties liepen wat vlotter en ’s-Gravendeel had het nakijken. Twee minuten nadat ’s-Gravendeel op voorsprong was gekomen, kwam Strijen al langszij. En binnen vijf minuten breidde Strijen de voorsprong zelfs uit naar 1-2 en 1-3. De laatste werd onfortuinlijk in eigen doel binnengeschoten door Youri Ton. Deze 17 jarige speler maakte wederom speelminuten in het eerste elftal van ’s-Gravendeel en is inmiddels vast aangesloten bij de A-selectie.

Mede door wat goede reddingen van doelman Pieter Lerensveld werd er met deze stand ook gerust.

Trainer John Kleijn gaf iedereen speelminuten dus na de rust waren er wat wisselingen. ’s-Gravendeel kon niet onder de druk uitkomen van Strijen . De combinaties bij Strijen liepen nog steeds vlot en dat resulteerde in de 52ste minuut in de 1-4.

Kort hierna was het Rémon Barendregt die de achterstand had kunnen verkleinen. Zijn knappe inzet belandde tegen de paal. Invaller doelman Jordi Verkerk kon niet voorkomen dat het na 58 minuten 1-5 werd.

Hierna moest de jeugdige doelman nog enkele knappe reddingen verrichten om de stand niet helemaal ondraaglijk te maken. Maar 12 minuten voor het einde werd dan toch de 1-6 eindstand bereikt.

Helaas een grote uitslag, maar wel een nuttige oefenpot voor beide teams.

Komende dinsdag reist ’s-Gravendeel naar Wateringen om het daar tegen KMD op te nemen voor de beker.

Zaterdag 14 februari speelt ’s-Gravendeel thuis tegen ZBC ’97. Dit betreft een inhaalduel. Aanvang 14.30 uur.