Afbeelding bij nieuwsitem '’s-Gravendeel eenvoudig langs SEOLTO 4-1'
07dec 2014

’s-Gravendeel eenvoudig langs SEOLTO 4-1

Een opmerkelijke vermelding: Michael Nijssen maakte in deze wedstrijd zijn rentree in het 1e elftal van ’s-Gravendeel, nadat hij op 3 december 2013 een knieoperatie had ondergaan.

Het eerste wapenfeit kwam in de 4de minuut van de hekkensluiter. Een vrije trap werd knap over de muur geplaatst, echter Pieter Lerensveld kon redding brengen. ’s-Gravendeel zette hierna een iets hogere versnelling in en zocht de weg naar keeper Rob van der Wagt. De Seuters slaagden erin om in de 9de minuut de doelman te verslaan. Wesley Meuldijk werd goed bediend en beloonde zichzelf en zijn ploeg door de bal beheerst langs Van der Wagt te plaatsen 1-0.

’s-Gravendeel was toch de ploeg met het meeste balbezit. Maar het kon dit voorlopig niet omzetten in doelpunten. Natuurlijk verschenen de Zevenbergers wel enkele malen voor doelman Lerensveld, maar  intensieve inspanningen hoefde hij niet te verrichten. Met de 1-0 zou er gerust gaan worden. Zou, want ’s-Gravendeel profiteerde vlak voor het rustsignaal van wat foutjes in de verdediging van Seolto. Eerst was het in de 44ste minuut toen Ahmed Aadan daarvan profiteerde, 2-0.

Een minuut later tekende Wesley Meuldijk zijn 2de doelpunt aan toen hij een schitterende aanval met zijn ploeggenoten Marco Kruijthof en Ahmed Aadan heerlijk afrondde, 3 – 0.

Deel twee was rommelig. Bij ’s-Gravendeel leek het erop of ze genoegen namen met de bereikte voorsprong. En Seolto kon maar met enkele mogelijkheden gevaarlijk worden. Misschien kwam het ook omdat arbiter Kolsteren af en toe wat warrige beslissingen nam. Beide ploegen waren het soms niet eens met beslissingen van de leidsman, die ’s-Gravendeel trakteerde op 3 gele kaarten.

Er waren in deze wedstrijd enkele momenten waar hij ’s-Gravendeel op zijn minst een vrije trap kon geven, maar dit wegwuifde. Zeker op de charges op Marvin van de Ende die met gestrekt been belaagd werd en op Edinho Piqué die van achteren flink werd aangepakt. De middenvelder, die zijn 2de wedstrijd speelde na zijn enkelbreuk, die hij op 26 augustus opliep, moest zich kort hierna laten vervangen. ’s-Gravendeel was toen even zoekende en Seolto kon gevaarlijker worden. Zeker in de 79ste minuut via Sebastiaan Stoop, maar Pieter Lerensveld was op zijn hoede. Toch was de doelman geslagen in de 88ste minuut. De verdediging van ’s-Gravendeel verdedigde iets te nonchalant bij een corner van Seolto. De geheel vrijstaande Chris van Persie bracht de 3-1 op het scorebord. ’s-Gravendeel leek wakker geschud. Want in de slotfase werd er nog gescoord. Wederom was het Wesley Meuldijk die zijn vizier op scherp had staan nadat hij op maat door Rémon Barendregt bediend werd. Met deze uitslag is het doelgemiddelde voor ’s-Gravendeel weer positief.

Dinsdag 9 december speelt ’s-Gravendeel om de VR-Cup thuis tegen 2de klasser Oude Maas.

De laatste competitiewedstrijd van 2014 wordt gespeeld in Alblasserdam tegen de Alblas. Aanvang op sportpark Souburgh is 15.00 uur.

Pieter Lerensveld, Michael Nijssen, Melvin Zimmerman, Luc Rozendaal, Marvin v/d Ende, Colin Reening (36ste Rémon Barendregt), Perrie Huisman, Marco Kruijthof, Wesley Meuldijk, Edinho Piqué (60ste Eugene Simon), Ahmed Aadan