Benevia Dames 1 speelt tegen Voltena

01 december 2014 door de redactie

Afgelopen zaterdag 29 november 2014 speelde Benevia Dames 1 tegen het jonge team van Voltena. Aan de wedstrijd kon de geblesseerde spelverdeelster J. Rijneveld niet deelnemen. Zij nam deze avond de coachende rol.

De wedstrijd werd niet goed begonnen door Benevia, binnen een mum van tijd was de achterstand 8-14. De service van de tegenstander was in het begin niet goed onder controle te krijgen. Bij een stand van 12-21 kwam er verandering in het spel. De pass kwam beter aan en W. Kruijthof kon zonder blok voor zich vrij-uit smashen. Helaas was de inhaalslag te laat en werd de set met 25-18 gewonnen door Voltena.

IN de 2e set begon Benevia niet sterk. De achterstand van 4-10 werd echter heel snel weggewerkt door een reeks van J. van Leeuwen. Die een fors aantal punten achter elkaar scoorde. De stand kwam zelfs in het voordeel van Benevia met 14-12. Bij een stand van 24-23 bereikte Benevia een setpoint. Voltena nam dit punt over op 26-25 waarna Benevia het weer gelijk maakte. De set bleef spannend en er werd deze set zeer tacktisch gespeeld door Benevia. Helaas werd de set met 30-28 gewonnen door Voltena.

IN de derde set kwam Benevia wederom door een goede servicebeurt van J. van Leeuwen op een voorsprong van 8-0, daarna pakte Voltena de punten weer door op hun beurt goed te serveren. De set werd bij een stand van rond de 15 punten gelijk. Coach J. Rijneveld nam een time out en kalmeerde het team dat eerst ver voor stond en nu toch weer gelijk stond. Met goede moed werd de strijd gestreden. De wedstrijd ging op en neer. Voltena wisselde en bracht een aantal lange dames in die in de eerste set ook in het veld stonden. De set werd 25-21 voor Voltena.

In de vierde set liep de wedstrijd weg bij Benevia. Met 15-6 stond Benevia achter. D. Mol serveerde een memorabele bal die helaas niet over het net kwam. Er werd gelachen en dat was de kentering in de set. De lol kwam terug en Benevia trok bij tot 20-15. De uitslag werd uiteindelijk 4-0 voor Voltena aangezien de inhaalslag te laat was ingezet. Setstand vierde set 25-21.