’s-Gravendeel bereikt volgende ronde

16 november 2014 door de redactie

Beide ploegen begonnen vrij open tegen elkaar. Immers, het waren onbekenden voor elkaar.

’s-Gravendeel had wat meer balbezit en creëerde wat meer kansen. Tot de 23ste minuut bleven die onbenut, maar in deze minuut kwam ’s-Gravendeel op voorsprong. Een knap opgezette aanval tussen de schijven Ahmed Aadan, Rémon Barendregt en Marco Kruijthof werd beheerst afgerond door Vincent Kroon 1-0. Iets meer dan een half uur gespeeld en de voorsprong kon uitgebreid worden. Dave Schaeffer nam slim snel een vrije trap en speelde Ahmed Aadan aan. Hij kapte een verdediger uit en vuurde op het doel van de Rotterdammers. De bal verdween rakelings over de kruising.

Met nog een paar minuten voor de rust kwam sv Charlois op gelijke hoogte, misschien wat onverwachts. Kevin van Emden draaide makkelijk langs zijn verdediger weg en haalde uit. Pieter Lerensveld kon net zijn voet er tegen zetten maar de bal belandde toch tegen het net 1-1.
’s-Gravendeel pikte de draad weer op, en zocht weer de richting van doelman Dennis van Rosendaal.

De Rotterddamse doelman moest in de 53ste minuut weer buigen. Perrie Huisman scoorde zijn eerste doelpunt voor ’s-Gravendeel 1. En wat voor een, uit een voorzet van Ahmed Aadan nam hij in een keer de bal uit de lucht en zette ’s-Gravendeel op een 2-1 voorsprong. Het smaakte naar meer voor ’s-Gravendeel. Een minuut later was het de kleine Somalische aanvaller die op eigen succes  uitging. En hij beloonde dat ook. Na wat verdedigers uitgespeeld te hebben, bracht hij de stand op 3-1. Al had hij daarvoor wel een paar pogingen voor nodig. De 4-1 die op het scorebord kwam, kwam via de voet van Rémon Barendregt. Beheerst schoof hij in de 59ste minuut de bal langs Van Rosendaal, nadat hij op maat bedient werd door wederom Ahmed Aadan. Was een ‘kat in het bakkie’ voor ’s-Gravendeel.

Maar daar dacht sv Charlois anders over, want…..in 17 minuten tijd kwamen zij op gelijke hoogte en stond er 4-4 op het scorebord. Door twee doelpunten van Kevin van Emden en een eigen doelpunt van Marco Kruijthof, die met het hoofd de bal van richting veranderde. Beide ploegen konden weer opnieuw beginnen. In de 81ste minuut trok dan toch ’s-Gravendeel aan het langste eind. Vincent Kroon zette zijn ploeg op 5-4.

Daarmee werd de 1/8ste finale bereikt, waar KMD uit Wateringen de volgende tegenstander is op 14 februari 2015.

Maar eerst speelt volgende week zaterdag ’s-Gravendeel de volgende derby. Ditmaal is FC Binnenmaas de tegenstander op Sportpark de Trekdam. Aanvang 14.30 uur.

Pieter Lerensveld, Jessy Lopes Barreto, Harry Wierda ( 80ste Luc Rozendaal), Dave Schaeffer, Marvin v/d Ende (85ste Wesley Meuldijk), Melvin Zimmerman, Perrie Huisman, Marco Kruijthof, Vincent Kroon, Rémon Barendregt (63ste Eugene Simon), Ahmed Aadan