’s-Gravendeel weet niet van SSS te winnen 2-1

02 november 2014 door de redactie

SSS blijkt voor ’s-Gravendeel een lastige tegenstander te zijn. In de twee voorgaande seizoenen wist ’s-Gravendeel niet te winnen van SSS. En helaas ging dat weer de mist in.

Het was een mat begin van beide ploegen. Colin Reening testte na zeven minuten de kwaliteiten van doelman Ricardo Minnes. Maar de doelman had geen moeite om de poging van Reening te verwerken. Ook vijf minuten later op de inzet van Eugene Simon werd de doelman niet warm of koud.

Na een kwartier spelen deed SSS wat terug na niet goed uitverdedigen van de ’s-Gravendeelse defensie. Maar Dennis de Cauwer mikte op de paal. Na eenentwintig minuten spelen kwam SSS op voorsprong. Colin Reening wilde door het midden een pass versturen. Maar deze werd door SSS onderschept. Emiel Elvers werd gelanceerd en stevende zo af op Pieter Lerensveld. Elvers passeerde knap de ’s-Gravendeelse doelman en zette zo de 1-0 op het scorebord. Misschien wel wat verrassend, want geen van beide ploegen had op dat moment recht op een voorsprong. ’s-Gravendeel kon na de achterstand daar niet veel tegenover doen. Het speelde te rommelig om SSS wat te pijnigen.

Het werd na zesendertig minuten zelfs 2-0. Geheel vrijstaand kon Dennis de Cauwer knap inkoppen.

Dat het vlak voor rust geen 3-0 werd, kwam omdat het vizier van Frank van der Linden niet op scherp stond en er met de 2-0 stand gerust werd.

’s-Gravendeel wilde met allles de wedstrijd van vorige week herhalen. Toen werd een achterstand omgebogen naar een gelijkspel. En het kwam ook nu furieus uit de kleedkamer. Want zeven minuten na de rust was het Wesley Meuldijk die overlobte en een minuut later schoot Ahmed Aadan te zacht in.

Het was kort na deze actie billen knijpen aan ’s-Gravendeelse kant. Pieter Lerensveld kon reddend optreden in een één tegen één situatie, maar de terugspringende bal werd toch weer de doelmond ingebracht. Gelukkig voor ’s-Gravendeel stond daar Marvin van den Ende op de lijn die redding kon brengen.

Na bijna een uur spelen kwam ’s-Gravendeel verdiend dichterbij. Scheidsrechter Broeckaert wees resoluut naar de stip, toen Marco Kruijthof binnen het strafschopgebied onreglementair onderuit werd gehaald. Kruijthof benutte zelf de strafschop 2-1.

’s-Gravendeel was hierna de ploeg die het meest in balbezit was en SSS kon niets anders doen dan achteruit lopen. En ‘s-Gravendeel verdiende de gelijkmaker. Maar o.a. pogingen van Vincent Kroon en Wesley Meuldijk konden het net niet vinden.

Na 90+5 minuten blies de leidsman voor de laatste maal op zijn fluit. Beide ploegen stortten te aarde na een uitputtende slag die de tweede helft was. ’s-Gravendeel was teleurgesteld om dat het weer niet wist te winnen van SSS en de Klaaswaalse ploeg was blij dat het afgelopen was.

Volgende week de tweede wedstrijd in de trilogie van derby’s. Dan komt het Numansdorpse NSVV naar sportpark de Trekdam. Aanvang 14.30 uur.