27okt 2014

’s-Gravendeel – IJ.v.v. de Zwervers: Doelpunt Barendregt zorgt voor ommekeer

De wedstrijd tussen ’s-Gravendeel en IJVV de Zwervers had twee gezichten. Het doelpunt van Rémon Barendregt in de tweede helft bracht de ommekeer voor ‘s-Gravendeel.

IJVV de Zwervers waarschuwde de ’s-Gravendeelse ploeg al in de 5de minuut dat ze voor de volle winst kwamen. Jay Falix spurtte langs Jessey Lopes Barreto en liep zo het strafschopgebied binnen. Gelukkig voor ’s-Gravendeel belandde zijn inzet in het zijnet. Maar de IJsselmonders kwamen na 9 minuten wel op voorsprong. Doelman Pieter Lerensveld kwam zijn doel uit, waar hij misschien niet had hoeven komen, en wilde de bal wegtrappen. Helaas raakte hij de bal niet goed en het was Soufian el Majjaoui, die uit de scrimmage de bal binnenschoot, 0-1.

’s-Gravendeel probeerde onder de druk van IJVV de Zwervers uit te komen, maar dat lukte niet helemaal. De 1-1 was binnen handbereik, maar Marco Kruijthof kon de terugspringende bal van de lat niet verzilveren. Colin Reening was de persoon die met een knappe uithaal de lat raakte. Wat ’s-Gravendeel ook probeerde het kon doelman Luke van der Steen niet erg imponeren. IJVV de Zwervers kwam na een half uur voetballen zelfs op 0-2. Yannick Esajas profiteerde van een foutje in de ’s-Gravendeelse verdediging. Met deze stand werd er ook gerust.

Wilde ’s-Gravendeel nog enigszins wat terugdoen dan zou het op zoek moeten gaan naar de aansluiter. Echter…..IJVV de Zwervers breidde de voorsprong na 2 minuten spelen zelfs verder uit.

’s-Gravendeel kwam niet goed uit de kleedkamer en het was Jay Falix die daarvan gebruik maakte en 0-3 op het scorebord zette. Maar ’s-Gravendeel rechtte de rug en stroopte de mouwen op. En dat had effect. Met name door het doelpunt van Rémon Barendregt in de 52ste minuut. Hij ontving de bal van Vincent Kroon. Barendregt haalde met een droge knal uit en doelman Van der Steen was verslagen 1-3.

Met nog een half uur op de klok, kreeg Marco Kruijthof de uitgelezen kans op 2-3. Zijn schitterende poging werd tot geluk van IJVV de Zwervers van de lijn gehaald. Tja, en dan had doellijntechnologie goed van pas gekomen. Want er werd gesuggereerd dat de bal de doellijn wel gepasseerd was. Dit leidde wel tot nog meer druk op de IJsselmondse verdediging. De 2-3 hing in de lucht. Na 79 minuten kwam het er ook van. Scheidsrechter J. Luiken kende op rand 16 een vrije trap toe aan ’s-Gravendeel. Luc Rozendaal ontfermde zich hierover en met een gemikte trap passeerde hij de muur en doelman Van der Steen 2-3.

Op jacht naar de gelijkmaker duwden de ’s-Gravendelers de IJsselmonders verder de 16 in. ’s-Gravendeel had op dat moment recht op de gelijkmaker. En het lukte. Randje buitenspel was het Vincent Kroon die de 3-3 op zijn naam mocht brengen. De zoveelste discussie die scheidsrechter Luiken aanging, was met zijn IJsselmondse assistent-scheidsrechter, die met de vlag omhoog stond. Maar de arbiter uit Groot-Ammers was, tot opluchting van ’s-Gravendeel, niet over te halen en kende het doelpunt toe. In blessure tijd was het wederom Marco Kruijthof die een doelpunt kon aantekenen. Doelman Van der Steen reageerde waarschijnlijk alleen op het geluid op de inzet van Kruijthof, want de doelman verwerkte met een fantastische reflex de bal tot corner en behoedde zijn ploeg hiermee voor een nederlaag, waardoor de 3-3 eindstand op het scorebord bleef staan.

Volgende week treedt ’s-Gravendeel aan tegen S.S.S. Aanvang in Klaaswaal is 14.30 uur.