’s-Gravendeel niet opgewassen tegen Feyenoord 0-7

22 september 2014 door de redactie

’s-Gravendeel begon na het beginsignaal brutaal tegen Feyenoord en zocht direct de aanval. Het had op voorsprong kunnen komen nadat er in de 2de minuut in het strafschopgebied door een Feyenoord-verdediger hands werd gemaakt. ’s-Gravendeel verdiende een strafschop maar scheidsrechter Kaijen negeerde het voorval en liet doorspelen.

Het was hierna Feyenoord wat de klok sloeg. De 0-1 viel al in de 8ste minuut. Een indraaiende vrije trap werd knap ingetikt door Jos Buitenhuis. Twee minuten later werd het 0-2. Doelman Pieter Lerensveld verkeek zich op een corner en liep onder de bal door, Joris van Eijck kon geheel vrijstaand in het lege doel koppen. ’s-Gravendeel probeerde daar iets tegenover te doen. Marco Kruijthof mikte helaas over het doel nadat hij knap door Wesley Meuldijk bediend werd. In de 26ste minuut kreeg ’s-Gravendeel de kans op de aansluiter. Nadat Wesley Meuldijk alleen op keeper Patrick Bentem wilde aflopen, werd hij in het strafschopgebied door Joris van Eijck van achter neergehaald. Nu wees de arbiter wel naar de 11 meterstip en toonde de verdediger de gele kaart, waar rood op zijn plaats was geweest. Vaste penaltynemer Marco Kruijthof ontfermde zicht over de strafschop. Keeper Patrick van Bentem toonde zich echter de sterkste in dit duel en keerde de strafschop.

’s-Gravendeel leek nog in de teleurstellingstand te staan want de Rotterdammers kwamen drie minuten later via Joris van Eijck (ja hij….) op 0-3, wat tevens de ruststand was.

Door twijfelend optreden van Pieter Lerensveld werd het kort na rust 0-4, Paul Norbruis was hier verantwoordelijk voor. Feyenoord overliep het middenveld van ’s-Gravendeel en combineerde er lustig op los. Het werd in de 58ste minuut 0-5 door Stephan Ooms die de bal fraai achter Pieter Lerensveld schoot. Even leek het of Jorrit van Driel de nul kon wegwerken, maar Patrick Bentem bleek niet te verrassen en tikte de bal over zijn doel. De lat bracht even later nog redding voor ’s-Gravendeel na een knap opgezet Rotterdamse aanval.

In de 70ste minuut een opmerkelijke wissel. Doelman Pieter Lerensveld moest zich met een rugblessure laten vervangen. Hoewel de 16 jarige Jordi Verkerk al enkele malen onder de lat heeft gestaan, maakte hij zijn officiële competitiedebuut voor ’s-Gravendeel 1. Hij kon echter niet voorkomen dat hij 5 minuten later al werd verslagen. Invaller Tim van Rheenen maakte er 0-6 van.

’s-Gravendeel kroop tegen het einde nog iets uit de schulp. Marco Kruijthof probeerde via een lob de iets voor zijn doel staande Bentem te verschalken, maar zijn poging verdween over het doel. Zeven minuten voor het eindsignaal pikte de snelle Reginald Faria ook zijn doelpuntje mee en bepaalde hiermee de eindstand op 0-7.

Al met al een (te) hoge uitslag. Feyenoord zal hoogstwaarschijnlijk ongeschonden deze competitie doorlopen en het kampioenschap binnenhalen. Voor de overigen in deze poule rest niets anders om voor de periodes te strijden, wat toch zeker ook voor ’s-Gravendeel blijft gelden.

Volgende week staat het Dordtse EBOH op het programma. De eerste 3 winstpunten zouden dan meegenomen kunnen worden. Aanvang aan de Dordtse Schenkeldijk is 14.30 uur