logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
21sep 2014

Spectaculaire seizoensopening waterpoloheren

VLAARDINGEN - De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zaterdag 20 september 2014 de eerste wedstrijd van het seizoen in de derde klasse D van Regio West tegen ZVVS 6 in zwembad De Kulk te Vlaardingen. Tijdens deze wedstrijd kon trainer/coach Cees van Helfteren beschikken over een volledige selectie waardoor er drie wisselspelers konden worden ingezet.

De 's-Gravendeelse formatie kent voor het nieuwe seizoen slechts een enkele wijziging. Daan de Zeeuw is toegevoegd aan de herenselectie. Voor hem is dit geen onbekend terrein want in het verleden maakte hij al vaker deel uit van het eerste team.

Een nieuwe competitie betekent ook weer veel nieuwe teams. Het team Van Helfteren draait al een paar seizoenen mee in deze derde klasse en heeft voor dit seizoen de lat op de hoogste plaats gelegd. Gedurende de vakantieperiode is er doorgetraind om zo de conditie op peil te kunnen houden.

De eerste wedstrijd tegen de jonge ploeg uit Vlaardingen, waarbij het leeftijdsverschil ten opzichte van de 's-Gravendelers erg groot was, werd op voorhand nog gezien als een confrontatie waarbij snelheid de belangrijkste factor zou zijn. Al snel bleek ZVS de overhand te hebben en binnen een paar minuten de wedstrijd zetten de heren de wedstrijd naar hun hand. Van enige spanning was al snel geen sprake meer. Het was een kwestie van uitspelen op solide wijze. De Seuters regisseerden de wedstrijd van begin tot eind, al was het spel van de heren nog niet helemaal perfect maar voldoende om een eerste ruime overwinning mee naar huis te nemen.

Eindstand: 2-12
Periodestanden: 1-5, 0-3, 0-1, 1-3
Doelpuntenmakers: Wessel Boersma (5x), Dennis Brobbel, Stefan Kuhlmann en Robert van Son (ieder 2x) en Daan de Zeeuw (1x)

De volgende wedstrijd van het seizoen is zaterdag 27 september 2014 tegen De Kempvis 4 in het Rivierabad te Spijkenisse en begint om 20.45 uur.



Deel dit bericht met je vrienden!