22aug 2014

's-Gravendeel wint ruim met 5-2

In het oefenduel afgelopen dinsdag tegen Kogelvangers, begon ’s-Gravendeel goed en lekker fel. Al in het begin creëerden de Seuters gelijk wat kansjes, wat na 14 minuten al resulteerde in de voorsprong. Het goed opgezette aanval met Marco Kruijthof en Wesley Meuldijk werd knap afgerond door Rémon Barendregt, 1-0.

De 2-0 in de 22ste minuut was een beauty, Een splijtende pass van achteruit van Edinho Piqué bereikte op maat Jeffrey van Twist. Deze bedacht zich geen moment en haalde snoeihard uit en verruimde hiermee de voorsprong.

Niet lang daarna werd het 3-0 via Wesley Meuldijk. De spits kwam in balbezit via Jorrit van Driel, die goed druk zette op de verdediging van Kogelvangers.

Een kwartier voor rust liet ’s-Gravendeel de teugels een beetje vieren en gaf zo Kogelvangers de gelegenheid om wat vaker voor doelman Pieter Lerensveld te komen. De ’s-Gravendeelse verdediging werd 2 keer gewaarschuwd, via een kopbal wat net overging en een vrije trap die via de lat overging. Een minuut voor het rustsignaal werd het dan toch via een kopbal 3-1.

Na de pauze een zelfde beeld als een kwartier voor de rust. Het was aan ’s-Gravendeelse kant wat slordig waardoor Kogelvangers een aantal keer gevaarlijk kon worden. Misschien dat het kwam dat het moest wennen aan het systeem, wat anders was dan in de eerste helft.

Luc Rozendaal was middels een vrije trap, die langs de muur en via de paal naast ging, nog gevaarlijk. Maar het was toch Kogelvangers wat in de 69ste scoorde, wederom via een kopbal werd het 3-2.

Echter na dit doelpunt pikte ’s-Gravendeel de draad weer op wat het in de eerste helft in het eerste half uur liet zien. Vincent Kroon liet 3 opgelegde kansen onbenut waardoor de uitslag misschien wat hoger kon uitvallen. Ahmed Aadan liet de 4-2 op zijn naam zetten. Met wat fraaie kapbewegingen zette hij zichzelf vrij en haalde uit. Via de handen van de doelman van Kogelvangers verdween de bal tegen het net.

De 5-2 kwam dan toch via de voet van Vincent Kroon. Met een precieze trap, boogde hij de bal over de keeper en zette zo de eindstand in de boeken.

A.s. zaterdag speelt ’s-Gravendeel wederom thuis. Dan is Neptunus/Schiebroek de tegenstander. Aanvang van deze wedstrijd is 14.30 uur.