10aug 2014

VV 's-Gravendeel speelt gelijk op BeneViatoernooi

Op de tweede dag van het BeneViatoernooi trad ’s-Gravendeel zaterdag 9 augustus 2014 aan tegen het Schiedamse PPSC.

’s-Gravendeel had er zin in, al gelijk na de aftrap had het de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Ahmed Aadan stuitte op de doelman van PPSC.

’s-Gravendeel kreeg genoeg kansen om op voorsprong te komen. Dat lukt na een ruim half uur voetballen. Marvin v/d Ende stuurde op links Ahmed Aadan de diepte in. De kleine Somaliër had een goede actie in huis en paste de vrijstaande Rémon Barendregt aan. Via zijn voet kwam ’s-Gravendeel op de verdiende 1-0 voorsprong.

Twee minuten voor het rustsignaal vergrootte ’s-Gravendeel de voorsprong. Het was Rémon Barendregt die zijn tweede doelpunt aantekende. Edinho Piqué zag Ahmed Aadan diepgaan en zette hem vrij voor de Schiedamse doelman. Met precisie mikte Aadan langs de keeper. De paal redde in eerste instantie,maar de terugspringende bal was een prooi voor Rémon Barendregt, 2-0

Na de rust paste trainer John Kleijn wat wissels toe. Het resulteerde daarna in wat slordigheden. Het gaf PPSC de gelegenheid om wat vaker voor invaller doelman Jordi Verkerk te komen.

Tot aan de tachtigste minuut kon hij zijn doel schoonhouden. Maar in die minuut moest hij het antwoord schuldig blijven op een lepe vrij trap die snel genomen werd. Terwijl de jonge doelman bezig was om de muur neer te zetten, werd de vrije trap genomen en de bal verdween in de vrij hoek, 2-1.

Door wat onoplettendheid in de verdediging van ’s-Gravendeel kwam PPSC twee minuten voor het einde op gelijke hoogte 2-2.

Door het gelijke spel en het verlies donderdag tegen Oranje Wit, eindigde ’s-Gravendeel op de vijfde plek op het Beneviatoernooi wat door sv Heinenoord georganiseerd werd. Oranje Wit won het toernooi.

Volgende week zaterdag 16 augustus speelt ’s-Gravendeel vriendschappelijk uit tegen VVGZ.

Aanvang op sportpark Noordpark is 14.30 uur.