Gelijkspel VV 's-Gravendeel 0-0

16 februari 2014 door de redactie

’s-Gravendeel heeft aan het duel tegen Rijnmond HS een punt overgehouden. En het was tegen de nummer 2 op de ranglijst niet de mindere.

Veelvuldig balbezit leidde tot de eerste mogelijkheid. Een toegekende vrije trap door scheidsrechter Den Tuinder uit Hellevoetsluis werd door Dave Schaeffer direct op het doel gevuurd. Echter zijn harde schot werd gekeerd door een mêlee van spelers. Ogenschijnlijk werd de bal getoucheerd door een medespeler.

Niet lang hierna was het wederom Dave Schaeffer die het van een afstand probeerde. Doelman Arjan Jongerius kon de bal keren. Rijnmond HS kon er mondjesmaat uitkomen, maar de verdediging, onder leiding van de 17 jarige Robin de Jong kon goed stand houden. Ook keeper Kevin Ipskamp kon enkele malen goed reddend optreden.

In de 39ste minuut veerde iedereen op toen Ahmed Aadan zich knap vrij kapte en met links kon uithalen. Helaas viel zijn schuiver in de handen van Arjan Jongerius. Vlak voor rust nog een billenknijper moment voor ’s-Gravendeel. Een verre uittrap van Arjan Jongerius kwam gevaarlijk op de rand van het strafschopgebied bij ’s-Gravendeel. Robin de Jong zag zijn uitkomende doelman wel erg dichtbij komen en kopte pardoes de bal terug in de handen van Kevin Ipskamp die zich net buiten de 16 bevond. De wat warrig fluitende scheidsrechter bestrafte dit enkel met een vrije trap, die gelukkig voor ’s-Gravendeel niets opleverde.

De amusementswaarde van deel 2 was iets hoger dan van deel 1. Beide doelmannen moesten wat meer in actie komen, met name Kevin Ipskamp. 5 minuten na de rust had hij geen antwoord op een schot van Ricardo Delfim dos Santos. Echter zijn inzet verdween over het doel.

Na een uur voetballen was het Melvin Zimmerman die plotseling in balbezit kwam. Hij schoot voor het doel langs en iedereen liet de bal lopen. Niet Jeffrey van Twist, maar zijn poging verdween in de handen van Arjan Jongerius.

Er waren 70 minuten gespeeld en er was wat commotie rond de assistent scheidsrechter van ’s-Gravendeel. Volgens leidsman Den Tuinder vlagde hij niet naar zijn zin en mocht de asssistent scheidsrechter tot ieders verbazing achter de reclameborden plaatsnemen. Hierna werd het wat rommelig en het leek of Den Tuinder de grip op de wedstrijd uit zijn handen liet glijden.

Met nog wat minuten voor het eindsignaal kregen beide ploegen nog de mogelijkheid om de 0 weg te poetsen van het scorebord. Maar na 90 + nog wat extra tijd bleef de 0-0 toch op het scorebord staan.

Beide doelmannen hielden hun doel schoon, maar kan ook gezegd worden dat zowel Rijnmond HS en ’s-Gravendeel niet bij machte waren om te scoren.

Volgende week zaterdag is er weer een inhaalweekend. ’s-Gravendeel is dan vrij, maar zoekt nog wel een tegenstander om thuis tegen te spelen.