VV 's-Gravendeel kansloos

11 december 2013 door de redactie

’s-Gravendeel moest het nog steeds doen zonder een aantal vaste waarden. Daar kwam ook Michael Nijssen nog eens bij die 3 december een knieoperatie heeft ondergaan. Het centrale duo bestond nu uit Jorrit van Driel en de 17-jarige Robin de Jong van A-1, die als basisspeler mocht beginnen.

Het was wat aftasten in het begin en al na zes minuten kreeg ’s-Gravendeel het eerste kansje. Jorrit van Driel kopte naast nadat Marco Kruijthof vanaf rechts een vrije trap mocht nemen. De aanvalsdriften van ’s-Gravendeel namen af en Oude Maas nam het heft in handen.

Na 24 minuten verdween een poging van Patrick Struyk net naast het doel van Ricardo Bakker nadat hij vanaf rand 16 uithaalde. Vier minuten later kwam de ploeg uit Poortugaal dan wel op voorsprong. Ricardo Bakker loste een schot waarna de rebound knap werd ingeschoten 1-0.

Voor de rust had Oude Maas de voorsprong verder uit kunnen bouwen. Na een knappe kapbeweging zette Wilson van Klooster zich zelf vrij, maar zijn inzet ging hoog over het doel. Vlak voor rust moest Ricardo Bakker redding brengen op een volley van Gianluca Been die de bal op maat kreeg van Remon van Prooijen.

’s-Gravendeel wilde na de rust jacht maken op de gelijkmaker, maar daar kreeg het maar weinig kansen voor. Ricardo Bakker moest weer reddend optreden nadat Patrick Struyk van de rechterkant van het strafschopgebied uithaalde. Er waren 10 minuten in de 2de helft gespeeld en Oude Maas verruimde de voorsprong. Ricardo Bakker liep ver uit naar de linkerkant van het strafschopgebied, misschien wat onnodig. Hij werd omspeeld door Todd Wijnstekers, die na zijn actie de bal schitterend over alles en iedereen krulde en de 2-0 aantekende.

’s-Gravendeel kreeg na 58 minuten weer een tegenslag te verwerken. Na een redding met de voet moest keeper Ricardo Bakker met een blessure aan zijn licht gekwetste enkel het veld verlaten. ’s-Gravendeel had de mogelijkheid om na 74 minuten dichterbij te komen. Helaas leidde de schitterende aanval tussen Jamal Abdalla en Vincent Kroon uit op niets. De inzet van Abdalla werd gekeerd door keeper Koen Morssink.

De aanvallen van Oude Maas werden gevaarlijker. Een verdere uitbouw van de achterstand kon voor ’s-Gravendeel nog voorkomen worden door Jessy Lopes Barreto, die met een fabelachtige omhaal redding kon brengen. Maar niet lang daarna werd het dan wel 3-0. Brian Strang haalde op de rand van het strafschopgebied uit en gaf invaller doelman Kevin Ipskamp het nakijken.

Vlak voor het eindsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Steenbergen uit Capelle a/d IJssel was er nog een toetje voor Oude Maas. Was de 2-0 van Todd Wijnstekers al mooi, de 4-0 die op het scorebord kwam te staan was net zo mooi, zo niet misschien nog mooier. Patrick Struyk kreeg zo’n 30 meter vanaf het doel de bal voor zijn voeten en hij bedacht zich geen moment een haalde uit. De bal verdween als een streep in de rechterbovenhoek, waarna ’s-Gravendeel tegen een nog grotere achterstand aan moest kijken en puntloos uit Poortugaal naar ’s-Gravendeel terugkeerde.

Volgende week de laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar speelt ’s-Gravendeel op sportpark De Trekdam de derby tegen N.B.S.V.V.. Aanvang 14.30 uur.

Ricardo Bakker (60ste Kevin Ipskamp), Jessy Lopes Barreto, Robin de Jong (72ste Eugene Simon), Jorrit van Driel, Jordy Baars, Melvin Zimmerman, Marco Kruijthof, Marco van Zomeren, Jamal Abdalla, Ahmed Aadan, Rémon Barendregt (52ste Vincent Kroon)