12nov 2013

VV 's-Gravendeel niet verder dan gelijkspel

Het grossierde aan kansen deze wedstrijd. Zeker voor ’s-Gravendeel, maar ook Den Bommel kreeg er genoeg. Al na 26 sec. was het Vincent Kroon die zich onsterfelijk had kunnen maken om heel vroeg ’s-Gravendeel aan de leiding te brengen. Maar de met links ingeschoten inzet was te zacht om keeper Wouter Vletter te passeren. Anderhalve minuut later was het aan de andere zijde Kevin Ipskamp die redding moest brengen om ’s-Gravendeel voor een achterstand te behoeden.

’s-Gravendeel bleef de aanval zoeken en na een kwartier had het op een verdiende voorsprong moeten komen. Jamal Abdalla kreeg een vrije schietkans in het strafschopgebied, maar werd van achter neergehaald, waarop scheidsrechter Noordhoek uit Barendrecht niet anders kon doen dan naar de penaltystip wijzen. Vincent Kroon nam de verantwoordelijkheid om de strafschop te nemen, echter de niet best genomen 11 metertrap werd gekeerd door Vletter. Ook met de rebound deed Kroon niet veel schoot de bal vrij voor Vletter over.

Na deze teleurstelling voor ’s-Gravendeel rechtte Den Bommel de rug en creëerde het nog enkele mogelijkheden. Echter uitblinker Kevin Ipskamp stond telkens in de weg. Moet wel gezegd worden dat ’s-Gravendeel het meeste balbezit had. Maar de aanvallers en enkele middenvelders hadden niet het vermogen om de trekker over te halen, waarna het na 45 minuten gewoon nog 0-0 was.

’s-Gravendeel zocht na de theepauze weer de aanval op en zette druk op de verdediging van Den Bommel. Maar in de 51ste minuut was het de meest verdedigende ploeg die op voorsprong kwam. Rémon Barendregt leed op het middenveld balverlies. Den Bommel schakelde snel om waarna Johnno Bakker Den Bommel aan de 0-1 voorsprong hielp. Een domper voor ’s-Gravendeel, want op dat moment was de ploeg het meest aanvallend.

De uitvallen van Den Bommel waren gevaarlijk, maar vonden steeds Ipskamp op hun weg. Na ruim een uur kon Vincent Kroon de gelijkmaker op zijn naam zetten. Maar hij kopte de op maat gesneden voorzet van Robert de Heer over. Robin Nooteboom kon Den Bommel aan een grotere voorsprong helpen, maar zijn vizier stond deze middag ook niet op scherp.

In de 72ste minuut kon er aan de kant van ’s-Gravendeel gejuicht worden. Ahmed Aadan werd scherp bediend door Melvin Zimmerman. De kleine Somaliër haalde vernietigend uit, waar keeper Vletter geen antwoord op had, 1-1.

’s-Gravendeel had de wil om de winst binnen te halen. Een geplaatste kopbal van Marco van Zomeren werd knap gekeerd door doelman Vletter. Vlak voor het eindsignaal nam Den Bommel bijna de winst mee naar het thuisfront. Maar de lat bracht redding voor ’s-Gravendeel. Na 90 plus nog wat enkele minuten bleef de 1-1 op het scorebord staan.

Komende dinsdag speelt ’s-Gravendeel uit tegen Rijsoord voor de VR Cup. Aanvang 20.00 uur.

Volgende week zaterdag speelt ’s-Gravendeel op sportpark Drenkeling tegen Rockanje. Aanvang 14.30 uur.

Kevin Ipskamp, Melvin Zimmerman, Jorrit van Driel, Dave Schaeffer, Robert de Heer (74ste Jordy Baars), Rémon Barendregt, Marco Kruijthof, Marco van Zomeren, Jamal Abdalla, Ahmed Aadan, Vincent Kroon