VV 's-Gravendeel wint doelpuntenfestijn

04 november 2013 door de redactie

De amusementswaarde in de eerste 45 minuten was laag. De thuisploeg trok zich massaal terug als ’s-Gravendeel in balbezit was. ’s-Gravendeel deed daar weinig mee. Het baltempo lag te laag en er werd ovoldoende gebruikt gemaakt van het vele balbezit. Het eerste wapenfeit van ’s-Gravendeel kwam pas rond 26 minuten toen Marco van Zomeren in balbezit kwam na een steekpass van Ahmed Aadan. De inzet, na een knappe kapbeweging, verdween net naast het doel van De Jonge Spartaan. Ook de Jonge Spartaan kreeg wat kansjes, maar keeper Kevin Ipskamp hoefde zich niet al te veel in te zetten.

Hoe kan het verkeren. De tweede helft was van een beter gehalte, er werd maar liefst acht keer gescoord. Daarin was ’s-Gravendeel in het eerste kwartier wel trefzeker. Vincent Kroon had al na twee minuten de openingstreffer na een knappe solo op zijn naam kunnen brengen. Dat deed hij vijf minuten later wel. Hij kopte knap uit een door Marco Kruithof genomen hoekschop. Een verdediger die bij de paal stond poogde nog om de bal van de doellijn te halen maar kon niet voorkomen dat de 0-1 op het scorebord kwam.

’s-Gravendeel drukte nu wel goed door. Weer was het Vincent Kroon die trefzeker was. Ahmed Aadan zag na een knappe actie de spits vrij staan, die geen moeite had om de 0-2 aan te tekenen. Een minuut later vergrootte ’s-Gravendeel de voorsprong nog verder. Met een snoeihard schot was het Rémon Barendregt die ’s-Gravendeel op 0-3 zette.

’s-Gravendeel leek op rozen te zitten. Wederom was het Vincent Kroon die in scoringspositie kwam. Vrijstaand voor keeper Rick Postma schoot hij de bal ver over en naast. Na deze grote kans leek het of ’s-Gravendeel de voorsprong vast wilde houden. Het leunde naar achteren en de ploeg uit Middelharnis verscheen vaker voor Kevin Ipskamp. Dat resulteerde in de 77ste minuut in de 1-3.

Jasper van der Welle kopte fraai raak. ’s-Gravendeel mocht aftrappen, maar leed direct balverlies. Het was Dhevi Dubbeld die van dit buitenkansje gebruikt maakte en de achterstand verkleinde naar 2-3. Onbedoeld werd het weer spannend. Vier minuten voor de officiële 90 minuten scoorde ’s-Gravendeel het 4de doelpunt, Marco Kruijthof was hier verantwoordelijk voor. Maar scheidsrechter van Eersel uit Ridderkerk vond dat er nog wat extra minuten gespeeld moesten worden. Hiervan maakte Dhevi Dubbeld gebruik van waarbij hij na 93 minuten zijn tweede en De Jonge Spartaans derde scoorde, 3-4.

Toch was het ’s-Gravendeel die het laatste woord had. Keeper Rick Postma kwam ver voor zijn doel in balbezit en probeerde een aanval op te zetten. Echter, Ahmed Aadan ontfutselde de keeper de bal en bracht het verschil op twee doelpunten, waarna de 3-5 eindstand een feit werd en de drie punten mee werden genomen richting ’s-Gravendeel.

Volgende week speelt ’s-Gravendeel op sportpark de Trekdam tegen Den Bommel. Aanvang 14.30 uur.

A.s. dinsdag speelt ’s-Gravendeel om 20.00 uur bij Rijsoord voor de Rijnmond Cup.

Kevin Ipskamp, Michael Nijssen, Jorrit van Driel, Dave Schaeffer (72ste Robert de Heer), Melvin Zimmerman, Rémon Barendregt, Marco Kruijthof, Marco van Zomeren, Jamal Abdalla (72ste Michel van Twist), Ahmed Aadan, Vincent Kroon