logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
28okt 2013

Wedstrijdverslag VV 's-Gravendeel

’s-Gravendeel startte het Binnenmaas-onderonsje zonder aanvoerder Arjan Lankhuijzen. De onfortuinlijke middenvelder blesseerde zich donderdagavond op de training. Naar het zich laat aanzien met een fikse knieblessure.

In de beginfase van deze wedstrijd was het aftasten dat beide ploegen lieten zien. Er werden wat mannelijke duels uitgevochten die bij een derby horen. FC Binnenmaas was hierin de sterkere en het kreeg gaande weg wat meer grip op de wedstrijd. Het leverde de bezoekers kansjes op, maar doelman Kevin Ipskamp hoefde niet echt in actie te komen. Aan de andere kant hoefde zijn collega keeper Senel Dilek ook niet veel inspanningen te doen.

Het venijn zat meer aan het einde van deel één van dit duel. Eerst werd er een gele kaart uitgedeeld aan een speler van FC Binnenmaas voor een grove charge op Vincent Kroon. Kort daarna kwam FC Binnenmaas op de 0-1 voorsprong. Na goed doorgaan op de linkerflank werd Sebastiaan de Kruijff in stelling gebracht. De geheel vrijstaande aanvaller zette de Maasdammers op een op dat moment verdiende voorsprong. Vlak voor het rustsignaal was het Remco van der Stel die de voorsprong zelfs had moeten vergroten, ware het niet dat Ipskamp dit kon voorkomen.

Na de thee een heel ander beeld. Misschien mede geholpen door de wind in de rug, liet ’s-Gravendeel zich van zijn betere kant zien. Duels werden meer gewonnen en de druk op de verdediging van FC Binnenmaas werd groter. Het eerste gevaar kwam van Dave Schaeffer. Zijn afstandschot na een afgeslagen corner verdween over het doel. Enkele minuten daarna kwam ’s-Gravendeel op de verdiende gelijkmaker. Een scherp genomen corner van Marco van Zomeren werd niet goed verwerkt door keeper Dilek. Hij bokste de bal tegen één van zijn medespelers die bij de eerste paal stond en via de doelman zelf verdween de bal tergend langzaam achter de doellijn. De gelijkmaker was een feit, 1-1.

’s-Gravendeel rook dat er meer inzat dan een gelijkspel en zocht meerdere malen het vijandelijke doel op. Na 69 minuten was Marco van Zomeren weer, ditmaal officieel,succesvol. Een knap genomen vrije trap van Dave Schaeffer verdween over alles en iedereen in het zestienmetergebied, maar niet voorbij van Zomeren. De middenvelder bleef koelbloedig en zette ’s-Gravendeel op 2-1. Vincent Kroon kon de voorsprong nog vergroten, maar Dilek was ditmaal wel op zijn plaats en voorkwam een derde tegendoelpunt. Hierna werden er aan beide kanten nog wat plaagstootjes uitgedeeld, maar tot doelpunten kwam het niet. Na 90+ minuten kwam ’s-Gravendeel als winnaar uit de ‘burenruzie’ en passeert het FC Binnenmaas op de ranglijst.

Volgende week speelt ’s-Gravendeel in Middelharnis op sportpark Spartacus tegen hekkensluiter De Jonge Spartaan. Aanvang 14.30 uur.

Opstelling ’s-Gravendeel:

Kevin Ipskamp, Michel van Twist (46e Eugene Simon), Michael Nijssen, Dave Schaeffer, Melvin Zimmerman, Jorrit van Driel, Marco Kruijthof, Marco van Zomeren, Jamal Abdalla (82ste Jordy Baars) Ahmed Aadan, Vincent Kroon

Opstelling FC Binnenmaas:

Senel Dilek, Harry Wierda, Mike Post, Lennert Kleijwegt, Marijn Goud (Ricardo de Rijcke), Leon v/d Stel, Kevin Kuijer, Desi Sanderse (Sven Beckers), Tim Vos, Remco v/d Stel, Sebastiaan de Kruijff (Charlie de Graaf)

Scheidsrechter:

R. Boosten uit Pijnacker

Scoreverloop:

42ste 0-1 Sebastiaan de Kruijff
63ste 1-1 Senel Dilek (e.d.)
69ste 2-1 Marco van Zomeren

Gele kaarten:

Jordy Baars (’s-Gravendeel)
Marijn Goud, Leon v/d Stel en Sven Beckers (FC Binnenmaas)



Deel dit bericht met je vrienden!