VV ’s-Gravendeel onderuit tegen Rijnmond HS

29 september 2013 door de redactie

Met Rémon Barendregt onder de lat, hij verving de geschorste Ricardo Bakker, startte ’s-Gravendeel met nog meer wijzigingen. Ahmed Aadan en Dave Schaeffer waren niet in staat om te spelen dus moest ’s-Gravendeel  nog enkele aanpassingen toepassen in de opstelling.

Dat Rijnmond HS met revanche gevoelens naar ’s-Gravendeel was gekomen was wel duidelijk. Het wilde de twee nederlagen van vorig seizoen wegpoetsen. Met een licht overwicht zocht het de gang naar het ’s-Gravendeelse doel. Al na 10 minuten moest Barendregt met de voet redding brengen. Hierna duurde het even voor het weer gevaarlijk werd voor één van de doelen. Ditmaal weer voor het doel van ’s-Gravendeel. Vincent Lems ontliep slim de buitenspelval van ’s-Gravendeel, echter zijn inzet werd slap ingeschoten. Een minuut later was het Melvin Zimmerman die gevaar kon aanstichten. Maar zijn schot ging over. Met nog meer aanvalsdriften van Rijnmond werd het achteruit lopen voor ’s-Gravendeel. En dat Barendregt het keepersvak nog niet verleerd was, bleek vlak voor rust. Met een katachtige redding tikte hij een hard ingekopte bal over de lat.

Na rust kon ’s-Gravendeel tot de 65ste minuut standhouden. Balverlies van Marco Kruijthof op het middenveld leidde de 0-1 in. Het balverlies gaf Andres Angulo Klinger de gelegenheid om vrije doorgang te krijgen naar Barendregt. Moeiteloos schoof hij de bal langs Barendregt. Uit de spaarzame aanvallen van ’s-Gravendeel kwam toch de gelijkmaker op het scorebord. Een onverwachts afstandschot van Nick Kranendonk werd niet goed verwerkt door doelman Arjan Jongerius. De terugspringende bal was een prooi voor Marco Kruijthof die gemakkelijk de 1-1 intikte.

Al gauw hierna werd ’s-Gravendeel weer op een achterstand getrakteerd. Hier was wel een strafschop voor nodig. Eugene Simon liep in het strafschopgebied tegen een RHS-aanvaller aan, die daardoor viel, waarna scheidsrechter Van der Linden naar de elfmeterstip wees. Vincent Lems verzilverde de toegewezen strafschop, 1-2.

Het was op bij ’s-Gravendeel. Natuurlijk werd er weer naar de gelijkmaker gezocht, maar een normale aanval kon er niet meer opgezet worden. En er werd veelvuldig balverlies geleden. Na weer zo’n balverlies was het wéér Andres Angulo Klinger die vrij kon doorlopen naar Barendregt. Simpel vergrootte hij in de 87ste de voorsprong 1-3.

Met het eindsignaal in zicht werd de eindstand bereikt. Uit een hoekschop, kopte Vincent Lems knap de 1-4.

Met dit derde verlies op rij blijft ’s-Gravendeel op de 10de plek. Er zijn echter nog 22 wedstrijden te spelen, dus er is nog alles mogelijk.
Herstel is volgende week nodig als ‘-Gravendeel weer thuis speelt. Ditmaal is FC Vlotbrug de tegenstander. Aanvang op sportpark de Trekdam is 14.30 uur.