’s-Gravendeel verliest tegen DBGC 4-0

22 september 2013 door de redactie

’s-Gravendeel had het moeilijk in de beginfase. De eerste mogelijkheden waren dan ook voor de gastheren. Al na 4 minuten moest Ricardo Bakker reddend optreden. Maar een minuut later was hij dan wel kansloos. Balverlies op het middenveld leidde tot de 1-0. Thijs Tromp had vrije doorgang naar Bakker en bracht DBGC op voorsprong. De 2-0 was identiek. Nog geen 5 minuten later wederom balverlies rond de middenlijn. Deze keer was het Jeroen Sep die geen strobreed in de weg werd gelegd en vrij eenvoudig de voorsprong vergrootte.

’s-Gravendeel kwam er maar mondjes maat uit en had toen nog geen aanvallende impulsen. Nadat Bakker na 24 minuten weer redding moest brengen, kreeg ’s-Gravendeel wat meer grip op de wedstrijd. Echter, het moest na ruim een half uur spelen met 10 man verder. Scheidsrechter Den Tuinder uit Hellevoetsluis vond dat doelman Bakker ietwat te ruw uit zijn doel kwam en zijn tegenstander opzettelijk ten val bracht. Hij hield resoluut, tot verbazing van velen in en rondom het veld,  de jonge doelman het rode kartonnetje voor. ‘Oud-doelman’ Rémon Barendregt, hij heeft inmiddels zijn keepershandschoenen aan de wilgen gehangen, nam de plaats in onder de lat. De scheidsrechter trok nog meer de aandacht nadat hij trainer Scholts heenzond, omdat deze in de ogen van de leidsman teveel commentaar had op zijn leiding.

Door deze tegenvaller kreeg ’s-Gravendeel meer drift en kon vaker de weg naar doelman Marco de Koning vinden. Vlak voor rust was het Ahmed Aadan die zelfs de aansluiter op zijn voet had. Zijn inzet belandde net naast het doel.

’s-Gravendeel voelde dat de aansluiter in de lucht hing. 5 minuten na de theepauze was het ditmaal Vincent Kroon die in scoringspositie kwam. Na een schitterende kapbeweging zette hij zichzelf vrij, maar het rollertje met links vormde voor de Koning geen gevaar. De Koning moest teveel naar zijn zin een aantal keer reddend optreden. ’s-Gravendeel kwam met de man minder situatie vaker in zijn buurt. Maar de Seuters hadden niet het vermogen om doeltreffend te zijn. Dat gebeurde wel in de 57ste minuut. Maar het leidde tot een tegentreffer. Michel van Twist wilde de bal op Barendregt terug spelen nadat er diep werd gespeeld vanuit de verdediging van DBGC. De onfortuinlijke verdediger passeerde met een boogbal zijn eigen doelman waarna de 3-0 een feit werd.

’s-Gravendeel wilde niet doelpuntloos huiswaarts keren, en zocht nadrukkelijker de aanval op. Helaas voor ’s-Gravendeel bleef de teller op nul staan. Dat DBGC in de slotfase op 4-0 kwam was puur voor de statistiek. Het had daar wel een strafschop voor nodig. De wat autoritaire leidsman wees naar de elfmeterstip, nadat doelman Barendregt een aanvaller van DBGC onreglementair onderuit haalde. Mike Jacobs had geen moeite om de toegekende strafschop te verzilveren. ’s-Gravendeel keerde met een ietwat geflatteerde nederlaag naar huis.

Aanstaande dinsdag speelt ’s-Gravendeel thuis vriendschappelijk tegen het door Ron van Kooten getrainde RCD uit Dordrecht. Aanvang 20.00 uur.
Volgende week zaterdag komt Rijnmond Hoogvliet Sport op bezoek op sportpark de Trekdam. Aanvang van deze wedstrijd is 14.30 uur.

Ricardo Bakker, Michael Nijssen (71ste Jessy Lopes Barreto), Jorrit van Driel, Dave Schaeffer (30ste Michel van Twist), Melvin Zimmerman, Marco van Zomeren, Rémon Barendregt, Marco Kruijthof, Ahmed Aadan, Vincent Kroon, Eugene Simon