VV ’s-Gravendeel verliest van WFB

15 september 2013 door de redactie

’s-Gravendeel wilde de lijn voortzetten na de overwinning tegen Piershil vorige week. En dat het er inzat bleek al in de eerste minuut. Marco Kruithof ontfutselde de bal van een van de middenvelders van WFB en zag de geheel vrijstaande Eugène Simon staan. Helaas stond zijn vizier nog niet op scherp. Simon wilde met een geplaatste bal doelman Van Dam verschalken. Deze kon meteen zijn eerste redding verrichten. ’s-Gravendeel zocht nadrukkelijk de aanval op, maar de bal werd te langzaam rondgespeeld, waar WFB toch moeite mee had.

Na een kwartier werd ’s-Gravendeel toch beloond, met waar het op dat moment recht op had. Dave Schaeffer mocht een vrije trap nemen, die werd in eerste instantie afgeslagen. De bal viel weer voor de voeten van Schaeffer, die niet nadacht en weer uithaalde. Ditmaal had Van Dam geen antwoord en had hij het nakijken, 1-0. De Ouddorpers kropen af en toe uit hun schulp en verschenen sporadisch voor keeper Ricardo Bakker, maar tot doelpunten kwam het niet. Er waren vijfentwintig minuten gespeeld en het was Arjan Lankhuijzen die met een precieze pass Ahmed Hussein Aadan wist te bereiken. De Somaliër schoot te gehaast en van te ver op het WFB doel, Van Dam kon redding brengen. Het regende corners voor ’s-Gravendeel en uit één van de corners kwam de 2-0. Marco Kruithof legde de bal scherp voor de doelmond, Vincent Kroon wist de bal via zijn achterwerk achter Van Dam te krijgen 2-0. ’s-Gravendeel kreeg nog mogelijkheden om de voorsprong voor rust te vergroten, maar Van Dam wist de achterstand voor WFB beperkt te houden.

Deel twee was van een heel ander kaliber. Waar ’s-Gravendeel in het verleden wel eens meer een ander deel van de wedstrijd liet zien, was het tegen WFB ook zo. Er werd wat minder scherp begonnen en dat resulteerde al na vier minuten spelen in de aansluiter. Uit een wat rommelige situatie was het invaller Eric Tanis die de stand terugbracht tot 2-1. ’s-Gravendeel was de schrik nog niet te boven en de 2-2 stond al op het scorebord. Twee minuten na de 2-1 mocht Joeri Melissant een vrije trap nemen die hij in één keer op het ’s-Gravendeelse doel schoot. Doelman Ricardo Bakker taxeerde de bal niet goed in en liet deze door zijn handen glippen, waarna de gelijkmaker een feit werd.

WFB-trainer Rekelhof had een tactische omzetting in zijn elftal gedaan, waar ’s-Gravendeel moeilijk mee om kon gaan. Er werd meer druk naar voren gezet en WFB kreeg daardoor meer kansen. De ploeg uit Ouddorp rook dat er meer inzat. Nadat Marco van Zomeren voor ’s-Gravendeel nog een scoringskans had, was het kort daarna Ricardo Bakker, die met de voet redding kon brengen en ‘s-Gravendeel voor een achterstand kon behoeden.

Maar zeven minuten voor tijd had hij geen antwoord op een schitterend genomen vrij trap. Huib van Heest zag en keek, en ramde de bal langs de muur en langs Bakker zo in de kruising van het doel 2-3. ’s-Gravendeel probeerde nog uiterste pogingen te doen voor de gelijkmaker, maar wist Van Dam niet meer te passeren. Waarna de eerste nederlaag in het nog prille seizoen een feit werd.

Volgende week speelt ’s-Gravendeel in Oude Tonge tegen DBGC, aanvang 14.30 uur.

A.s. dinsdag 17 september speelt ’s-Gravendeel om 20.00 uur vriendschappelijk in Zwijndrecht bij en tegen Pelikaan.