's-Gravendeel buigt voor SC Botlek

21 april 2013 door de redactie

Door de blessures van Ricardo Bakker en Kevin Ipskamp, kon derde keeper Geert Kleiberda zijn debuut maken in het eerste van ’s-Gravendeel. Tot overmaat van ramp haakte Jordy Baars tijdens de warming up af en moest vervangen worden door Leon Heijden. De ploeg uit Spijkenisse kon zaterdag al kampioen worden, maar dan was het wel afhankelijk van de uitslag bij FC Vlotbrug – DBGC.

En dat SC Botlek er zin in had, bleek al na 2 minuten spelen. De debuterende doelman moest al meteen in actie komen en kon redding brengen op een inzet van Tim Oppong.

’s-Gravendeel werd in de beginfase teruggedrongen en het balletje bij SC Botlek ging snel rond.

Na 14 minuten spelen kwam SC Botlek voor dat moment op de verdiende voorsprong. Nasser Abdalla werd knap bediend na een diepe bal vanuit de verdediging van SC Botlek. De geheel vrijstaande Abdalla stevende op Kleiberda af en hij had geen moeite om de 1-0 aan te tekenen. De druk op de verdediging van ’s-Gravendeel werd groter. Vier minuten na de openingstreffer was het wederom raak. Slecht uitverdedigen bij ’s-Gravendeel gaf Glenn Meeles de mogelijkheid om de voorsprong te vergroten, 2-0. Na deze tegenvaller rechtte ’s-Gravendeel de rug en kwam wat meer aan voetballen toe. Niet lang na de 2-0 kreeg Rémon Barendregt de kans op de aansluiter. Zijn poging eindigde helaas op de lat, nadat hij op maat bediend werd via de rechterkant door Jorrit van Driel. Het was nu SC Botlek dat wat meer werd teruggedrongen. Vlak voor rust wederom voor ’s-Gravendeel de kans om de achterstand te verkleinen. De vrije trap van Marco van Zomeren belandde net naast het doel, nadat die werd toegekend omdat Rémon Barendregt op de rand van de 16 in de rug gelopen werd.

Er waren 10 minuten gespeeld in de tweede helft toen Vincent Kroon alleen op keeper Leroy van Oosten kon afstormen. Robert de Heer bediende hem met een precieze steekpass. De doelman van SC Botlek kon echter voorkomen dat de nul van het scorebord verdween. SC Botlek kon af en toe onder de druk van ’s-Gravendeel komen. Keeper Kleiberda moest nog enkele malen in actie komen.

’s-Gravendeel had eigenlijk wel recht op een doelpunt, maar de sluitpost van SC Botlek stond in de weg of er werd naast of over het doel gemikt.
Met nog minder dan een kwartier te spelen werden de aanvalsdriften bij ’s-Gravendeel wat minder. Dat mondde gelijk uit op een kans voor Maldini Maris Cruz, zijn schot van afstand belandde op de lat. Een minuut later was de invaller wel succesvol. Na een schitterende combinatie haalde hij op de rand van de 16 uit en gaf Kleiberda het nakijken, 3-0.

Hiermee was de wedstrijd gespeeld, en moest ’s-Gravendeel puntloos huiswaarts keren.

Tijdens de inhaalronde van volgende week komt ’s-Gravendeel niet in actie. Zaterdag 4 mei staat de derby tegen OSV Oud-Beijerland op het schema. Aanvang op Sportpark de Trekdam is 14.30 uur.