15apr 2013

Moeizame overwinning waterpoloheren

De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zaterdag 13 april 2013 hun eenentwintigste wedstrijd van het seizoen. In de tweede klasse C van het District 4 troffen zij LZ 1886 4 uit Leiden. De wedstrijd werd gespeeld in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel. Trainer/coach Cees van Helfteren en aanvoerder Dennis Brobbel beschikten over een compleet team. Daardoor bestond de formatie uit negen heren en konden zij gebruik maken van twee wisselspelers.

Gezien de ranking in de competitie was ZVS het aan haar stand verplicht om deze voorlaatste competitiewedstrijd van het seizoen te winnen. De Leidse heren staan namelijk enkele plaatsen onder de 's-Gravendelers.

De wedstrijd kende een voorvarende start. Een slinks achterwaarts schot van Wessel Boersma, waarvan niemand verwachtte dat deze in het doel zou belanden, betekende al na negentien seconden de openingstreffer voor de Seuters. Niet veel later was daar uit een manmeer al weer de gelijkmaker. Hierna volgden nog vier doelpunten waarbij ZVS steeds op voorsprong wist te komen maar de bezoekers deze vakkundig weg wisten te werken. Dylan Ballijns (manmeer) en opnieuw Wessel Boersma waren trefzeker.

Met een gelijke stand op het scorebord leek er nog geen vuiltje van de lucht. Het zag er naar uit dat de 's-Gravendelers de regie nu in eigen handen gingen nemen door op eigen kracht de voorsprong uit te bouwen. Via doelpunten van Wessel Boersma en Patrick van Haarlem (taterbal) werd een comfortabele voorsprong opgebouwd met een marge van twee (5-3). Tot groot ongenoegen moesten de heren toezien hoe zij binnen een halve minuut deze voorsprong als sneeuw voor de zon zagen verdwijnen. Via een uitgespeelde manmeer was het Robert van Son die vlak voor het verstrijken van de tijd ZVS opnieuw op voorsprong wist te brengen.

De tweede helft van de wedstrijd verliep moeizamer dan het eerste deel. Ook nu in het derde kwart waren de 's-Gravendelers wel de betere ploeg in het veld, het ging niet van harte. Opnieuw nam de formatie Van Helfteren het initiatief en trof tweemaal doel. Wessel Boersma en Stefan Kuhlmann (manmeer) tekenden voor de treffers. De tegenstander kwam niet tot scoren.

In de vierde en tevens laatste periode van de wedstrijd werd alles op alles gezet om de opgebouwde voorsprong niet alsnog uit handen te geven. De bezoekers wisten nog wel eenmaal te scoren maar dat was onvoldoende om de overwinning uit handen van de 's-Gravendelers de houden. De opgebouwde voorsprong bleek uiteindelijk voldoende voor de winst. In het slot pakte Wessel Boersma nog even snel een doelpunt mee.

Overzicht verkregen manmeersituaties:
ZVS: 4x / 3x uit weten te scoren
Tegenstander: 5x / 2x uit weten te scoren

Overzicht verkregen strafworpen:
ZVS: 0x / 0x uit weten te scoren
Tegenstander: 0x / 0x uit weten te scoren

Wessel Boersma scoorde vijf keer en was daarmee topscoorder. Patrick van Haarlem, Dylan Ballijns, Robert van Son en Stefan Kuhlmann troffen ieder eenmaal doel.

1e periode: 3-3 (3-3 tussenstand)
2e periode: 3-2 (6-5 tussenstand)
3e periode: 2-0 (8-5 tussenstand)
4e periode: 1-1 (9-6 eindstand)

De eerstvolgende en tevens laatste wedstrijd dit seizoen van de heren is zaterdag 20 april 2013. Zij zullen dan spelen tegen de PZ&PC 2 De Viergang te Pijnacker om 19.00 uur.